αρχικηVIRALΔιακοπές στο εξωτερικό: Μερικές επιλογές αν δεν θες να πας στα ελληνικά νησιά φέτος

Διακοπές στο εξωτερικό: Μερικές επιλογές αν δεν θες να πας στα ελληνικά νησιά φέτος

Αν φέτος δεν θες να πας στα ελληνικά νησιά για διακοπές, εδώ είναι μερικές τοποθεσίες του εξωτερικού που μπορείς να επισκεφτείς. Έτσι όπως τις διαβάσαμε στο clickatlife.gr.

Βόρεια Σαρδηνία, απέραντο… τιρκουάζ
Πρόκειται για το 2ο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, που σημαίνει ότι εκτός κι αν έχετε σκοπό να μείνετε εκεί 2 μήνες, δεν θα μπορέσετε εύκολα να το γυρίσετε. Μπορείτε, ωστόσο, να περιοριστείτε στα βόρεια του νησιού και να ανακαλύψετε τα τιρκουάζ νερά στην Costa Smeralda όνομα και πράγμα. Δημοφιλείς και πανέμορφες παραλίες είναι η Spiaggia del Principe, η Capriccioli, οι παραλίες La Maddalena, όλες με κρυστάλλινα νερά, αλλά ταυτόχρονα και πολύ κόσμο τον Αύγουστο. Θα σας προτείναμε να επισκεφτείτε το μέρος Ιούλιο και για πιο οικονομικά να μην μείνετε παραλιακά, όπου οι τιμές είναι στα κόκκινα.

Μαγιόρκα, εμπειρία Βαλεαρίδων
Το μεγαλύτερο νησί των Βαλεαρίδων θα σας δείξει τη Μεσόγειο από άλλη οπτική γωνία στα δυτικά της Ισπανίας και θα σας δώσει την επιλογή να περάσετε είτε ήσυχα, είτε… ξέφρενα. Αν κινηθείτε προς το Magaluf σας περιμένει περισσότερη ζωή και διασκέδαση, στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού, όμως, επικρατεί μεσογειακή, ήρεμη ατμόσφαιρα, με την Palma να παραμένει σοφιστικέ, την Santa Catalina στυλάτη και την Sa Gerreria αναζωογονημένη. Οι λάτρεις της θάλασσας και της ηλιοθεραπείας απολαμβάνουν τις ακτές του κυρίως στα νότια, ενώ στα βόρεια κυριαρχούν τα εξωτικά τοπία. Η παραλία Playa de Palma που μετρά μήκος 6 χιλιομέτρων είναι και η πιο διάσημη του νησιού, αλλά οι επιλογές συνεχίζονται με την Porto Petro, την Porto Cristo, τη Sa Calobra με το ξεχωριστό φυσικό τοπίο κ.ά. Στα ανατολικά, στο Porto Cristo, μπορεί να επισκεφτεί κάποιος και τις Σπηλιές του Δράκου, με μια από τις μεγαλύτερες υπόγειες λίμνες του κόσμου.

Δαλματικές ακτές, για περιπέτειες με μεσαιωνική ατμόσφαιρα
Το ήπιο μεσογειακό κλίμα των Δαλματικών Ακτών της Κροατίας τις καθιστά έναν πολύ ευχάριστο προορισμό κάθε εποχή του χρόνου, πόσο μάλλον το καλοκαίρι. Η μεσαιωνική αρχιτεκτονική, οι μοναδικές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά και τα χρυσαφένια ηλιοβασιλέματα σίγουρα κάνουν ένα ταξίδι στις Δαλματικές Ακτές αξέχαστο. Γνωρίστε το Ντουμπρόβνικ που περιβάλλεται από τείχη και είναι ποιητικά γνωστό ως το «μαργαριτάρι της Αδριατικής», αλλά και ως σκηνικό του πασίγνωστου Game of Thrones, το Σπλιτ, που αποτελεί και συνδετικό κρίκο με πολλά κοντινά νησιά, όπου μπορείτε να απολαύσετε τις διακοπές σας, το πιο γνωστό νησί της Κροατίας Hvar με την πλούσια καλλιτεχνική κληρονομιά και ιστορία και πανέμορφη μεσογειακή φύση και το νησί Brac, στη νότια ακτή του οποίου θα βρείτε και τη διάσημη παραλία με το μοναδικό σχήμα Zlatni Rac που χαρακτηρίζεται από μια στενή λωρίδα άσπρης άμμου που σχηματίζει κάτι σαν γλώσσα μέσα στη θάλασσα, μήκους 634 μέτρων.

Ζανζιβάρη, στη Mama Africa
Αν θέλετε να βγείτε εκτός Ευρώπης, η ημι-αυτόνομο περιοχή της Ζανζιβάρης στα ανοιχτά της Τανζανίας στην Ανατολική Αφρική είναι μια καλή επιλογή για νέες, καλοκαιρινές εμπειρίες σε εξωτικό σκηνικό. Αποτελείται από πολλά μικρά νησιά και δύο μεγάλα, την Ουνγκούτζα και την Πέμπα, με την πρώτη να αναφέρεται συχνά ως Ζανζιβάρη. Παραμένει ένα γοητευτικά υπανάπτυκτο μέρος, με τροπικά δάση, παραλίες με λευκή άμμο και κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, στο βόρειο άκρος της οποίας θα βρείτε και την παραλία Nungwi, που φιγουράρει στις λίστες με τις πιο όμορφες του κόσμου, με λευκή άμμο και ψαροχώρια τριγύρω. Στη Ζανζιβάρη θα έχετε και την εκπληκτική εμπειρία να γνωρίσετε τον τρόπο ζωής των ντόπιων και να γίνετε ένα με τον τόπο και τα παιδιά με τα πιο εκφραστικά μάτια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 7 =