αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Διαζύγιο» για Καραμολέγκος- Νένδος

«Διαζύγιο» για Καραμολέγκος- Νένδος

Μετά από αρκετά χρόνια κοινής πορείας στην Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος, ο Σταύρος Νένδος αποεπένδυσε από την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία. Όπως έγινε γνωστό χθες η Νένδος Α.Ε. Αρτοποιία (SELECT) και ο Σταύρος Νένδος, προχώρησαν στις 15 Οκτωβρίου στην πώληση του συνόλου των μετοχών που κατείχαν στην εισηγμένη στο ΧΑ εταιρεία το οποίο αντιπροσώπευε ποσοστό 9,505%. 

Αγοραστής του πακέτου μετοχών, σύμφωνα χρηματιστηριακές πηγές φέρεται να είναι ο βασικός μέτοχος της Αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος κ. Μανώλης Καραμολέγκος.

Ο ίδιος πάντως μιλώντας χθες στο Capital.gr δήλωσε άγνοια για τις τελευταίες μετοχικές εξελίξεις στην εταιρεία του. Τις τελευταίες επτά ημέρες η μετοχή της Καραμολέγκος κατέγραψε άνοδο 18,92% ενώ χθες “έκλεισε” στα 2,2 ευρώ σημειώνοντας άνοδο 4,76%. 

Το “διαζύγιο” μεταξύ των δύο επιχειρηματιών, που πορεύτηκαν από κοινού για αρκετά χρόνια ήρθε, όπως υποστηρίζουν κάποιες πηγές, ως αποτέλεσμα της διάστασης απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών. Συμπίπτει όμως χρονικά με τις διεργασίες που συντελούνται το διάστημα αυτό στη Vivartia. 

Πώς συνδέεται η Νένδος Α.Ε. Αρτοποιία με τη Vivartia; Στη Νένδος Α.Ε. χαμηλό διψήφιο ποσοστό, κατέχει η βορειοελλαδίτικη εταιρεία ΜΙΧ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Α.Β.Ε.Ε. στην οποία ποσοστό 49% ελέγχει ο Μπάρμπα Στάθης ο οποίος ελέγχεται από τη Vivartia. 

Πηγές πάντως, τόσο από τη Vivartia όσο και από τη MIG μιλώντας χθες στο capital.gr δήλωσαν κατηγορηματικά ότι η έξοδος της Νένδος, από την Καραμολέγκος, δεν συνδέονται με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με το CVC. To CVC Capital έχει καταθέσει στη MIG πρόταση για την εξαγορά της Vivartia και οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών έχουν ορίζοντα ολοκλήρωσης την 6η Νοεμβρίου. 

Ποια είναι η Στ. Νένδος ΑΕ Αρτοποιία; Η βιομηχανία, γνωστή με το brand Select, διαθέτει τα προϊόντα της μεταξύ άλλων στις αλυσίδες εστίασης Goody’s, Everest (ανήκουν στη Vivartia) και σε ευρύ δίκτυο σούπερ μάρκετ.

Πέρυσι εμφάνισε πωλήσεις 22,341 εκατ. ευρώ οριακά αυξημένες κατά 1,56% σε σχέση με το 2018, τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 28,48% στα 2,552 εκατ. ευρώ, και τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιωμάτων μειοψηφίας ενισχύθηκαν κατά 29,87% στα 2,617 εκατ. ευρώ.

Ζαχαροπλαστεία Εμπορικές Επιχειρήσεις Μεγάρων ΑΕ. Συγκεκριμένα απέκτησε επιπλέον ποσοστό 42,98%, μετατρέποντας την μέχρι πρότινος συγγενή εταιρεία (προηγούμενο ποσοστό 38,94%) σε θυγατρική εταιρεία της Νένδος με συνολικό ποσοστό μετοχών 81,92%. Σημειώνεται επίσης πως οι κ.κ. Μ. Αραμπατζής και Στ. Νένδος έχουν από κοινού την εταιρεία Νένδος – Αραμπατζής ΑΕ Εστίασης. 

Η Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος, εμφάνισε πέρυσι πωλήσεις 88,582 εκατ. ευρώ ενισχυμένες κατά 10,42% σε σχέση με το 2018, ενώ οι καθαρές ζημιές περιορίστηκαν στα 179.974 ευρώ από ζημιές 860.118 ευρώ το 2018. 

Για την τρέχουσα χρήση σε ό,τι αφορά στα επίπεδα ρευστότητας της, η διοίκησή της στις οικονομικές καταστάσεις σημειώνει πως δεν υπήρξε κάποια δυσμενής μεταβολή λόγω του Covid-19, σε αντίθεση με την θυγατρική εταιρεία Απολλώνιο, όπου λόγω των μέτρων που ελήφθησαν από την ελληνική κυβέρνηση, περιορίστηκε η λειτουργία των καταστημάτων λιανικής. 

Βάσει και των υπολογισμών που έχουν γίνει, ο τζίρος της θυγατρικής αναμένεται ότι θα είναι μειωμένος κατά 20 με 25% περίπου για τη χρήση του 2020, εξέλιξη που θα επηρεάσει τα μεγέθη του ομίλου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − five =