αρχικηVIRALΔιαδραστικός χάρτης δείχνει το πιο διάσημο πρόσωπο που έβγαλε η πόλη σου

Διαδραστικός χάρτης δείχνει το πιο διάσημο πρόσωπο που έβγαλε η πόλη σου

Έναν διαφορετικό διαδραστικό χάρτη έφτιαξε ένας ερευνητής και η ομάδα του. Ο εν λόγω χάρτης περιλαμβάνει το πιο διάσημο πρόσωπο που έβγαλε κάθε πόλη ή περιοχή, στον κόσμο.

Στον συγκεκριμένο χάρτη αντί για τα ονόματα πόλεων και περιοχών εμφανίζονται δηλαδή αρχαίοι φιλόσοφοι, πολιτικοί, αθλητές, επιχειρηματίες ή ακόμη και “γνωστοί” εγκληματίες, που έχουν γεννηθεί στην εκάστοτε πόλη-περιοχή.

Τον χάρτη με τις διάσημες προσωπικότητες σχεδίασε ο ερευνητής Topi Tjukanov χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Mapbox και βασίζεται σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο στο περιοδικό Nature. Στόχος της μελέτης ήταν να υπολογίσουν την αναγνωρισιμότητα ενός προσώπου με βάση πληροφορίες που συλλέχθηκαν κυρίως από τη Wikipedia και το Wikidata. Βέβαια, επειδή οι πληροφορίες προκύπτουν κυρίως από αυτές τις πηγές, κάποια αποτελέσματα δεν είναι απολύτως ακριβή.

A brand new interactive map reveals the most notable people from each region of the world.

“Ένα νέο σκέλος της βιβλιογραφίας στοχεύει στη δημιουργία της πιο ολοκληρωμένης και ακριβούς βάσης δεδομένων αξιόλογων ατόμων”, είπε η ερευνητική ομάδα, σύμφωνα με την New York Post. “Συλλέγουμε τεράστιο όγκο δεδομένων από διάφορες εκδόσεις της Wikipedia και των Wikidata”, εξηγούν.

Στην Ελλάδα, στην περιοχή της Αττικής και ιδιαίτερα της Αθήνας παρουσιάζονται αρχαίοι φιλόσοφοι όπως ο Πλάτωνας, ο Σωκράτης, και ο Σοφοκλής. Ενώ θα δεις και άλλα γνωστά πρόσωπα μικρότερης εμβέλειας.

Δοκίμασε τον χάρτη και δες τι ισχύει στη δική σου περιοχή εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × three =