αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔιαγωνισμός για κλασικό κτήριο στα Εξάρχεια το οποίο αναμένεται να γίνει ξενοδοχείο

Διαγωνισμός για κλασικό κτήριο στα Εξάρχεια το οποίο αναμένεται να γίνει ξενοδοχείο

Σε ηλεκτρονικό πλειοδοτικό διαγωνισμό για τη μίσθωση του διατηρητέου κτηρίου επί της οδού Βαλτετσίου 17 στην περιοχή των Εξαρχείων προχωρά το Ταμείο Αεροπορικής Άμυνας. Το ακίνητο, όπως αναφέρει η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων δυνάμεων, δύναται να χρησιμοποιηθεί και για τουριστική χρήση (δημιουργία ξενοδοχείου).

Όπως σημειώνει το Capital.gr, ο διαγωνισμός έχει οριστεί για τις 22 Νοεμβρίου και θα διενεργηθεί σε μία φάση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΥΠΕΘΑ/ΥΠΑΑΕΔ. Όπως σημειώνεται στη διακήρυξη του διαγωνισμού, η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε δώδεκα έτη από την ημερομηνία υπογραφής του μισθωτηρίου, με δυνατότητα παράτασης για άλλα δώδεκα χρόνια. Η επιφάνεια του διατηρητέου κτιρίου ανέρχεται σε 484 τ.μ., οπότε θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως boutique ξενοδοχείο, με τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού το ποσό των 36 χιλ. ευρώ ως ετήσιο μίσθωμα.

Το ακίνητο είχε διατεθεί προς μίσθωση και νωρίτερα εντός του έτους (τον Απρίλιο και τον Αύγουστο). Εντούτοις η άνοδος που καταγράφει τους τελευταίους μήνες η ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας, με πολλές επενδύσεις και σε μικρές boutique μονάδες, αλλά και το γεγονός πως το ακίνητο βρίσκεται κοντά σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης, δεν αποκλείει την επιτυχή κατάληξη της διαγωνιστικής διαδικασίας σύντομα.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς ακινήτων, είναι έντονο το ενδιαφέρον για τις μικρές boutique μονάδες, λόγω και των περιορισμένων απαιτήσεών τους σε κτιριακή επιφάνεια. Πριν λίγες ημέρες η Intrakat υπέγραψε σύμβαση με το Μετοχικό Ταμείο Στρατού για την εκμίσθωση του κτηρίου επί της οδού Κολοκοτρώνη 3-5 στην Αθήνα. Το τριώροφο διατηρητέο κτήριο, που εκμισθώθηκε για 20 χρόνια έναντι μηνιαίου τιμήματος 40 χιλ. ευρώ, θα μετατραπεί σε boutique hotel 45 δωματίων και αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του μέσα στο 2019, μετά τις απαραίτητες κατασκευαστικές εργασίες. Αντίστοιχα, στο κτίριο που στέγαζε τον όμιλο Χυτήρογλου στην οδό Μητροπόλεως, στο ύψος της πλατείας Καπνικαρέα, ο όμιλος N. Δασκαλαντωνάκη ετοιμάζει το νέο boutique ξενοδοχείο της αλυσίδας Grecotel, με τα εγκαίνια να αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Την ίδια στιγμή, αναμένονται οι τελικές ανακοινώσεις από την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων δυνάμεων σχετικά με τη μίσθωση του πρώην ξενοδοχείου La Mirage στην Ομόνοια, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας. To κτίριο, σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασε κατά την τελευταία διαγωνιστική διαδικασία σε Έλληνα επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην αγορά των ξενοδοχείων στην περιοχή της Ακρόπολης και της Πλάκας. Το πρώην La Mirage χρήζει εκτεταμένης ανακαίνισης, καθώς παραμένει κλειστό από το 2008, ενώ ενδέχεται να επαναλειτουργήσει την επόμενη χρονιά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 2 =