αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔιάλεξε την ασφαλιστική κλίμακα σου: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους ελ. επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους

Διάλεξε την ασφαλιστική κλίμακα σου: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους ελ. επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους

Η ώρα έφτασε, και πλέον οι ελεύθεροι επαγγελματίες , αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες μπορούν να επιλέξουν την ασφαλιστική κλίμακα στην οποία θέλουν να μπουν. Η διαδικτυακή πλατφόρμα του e- ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr/epilego βγήκε Online. Ανάλογα με την κλίμακα που θα επιλέξει κάποιος, θα πληρώνει και τις ανάλογες ασφαλιστικές εισφορές οι οποίες πλέον θα είναι σταθερές και δεν θα «συνδέονται» με τα κέρδη.

Οι ενδιαφερόμενοι που θα μπουν στο σύστημα του ΕΦΚΑ για την επιλογή των εισφορών τους θα πρέπει να έχουν υπόψη τους:

1. Όσο μεγαλύτερη ασφαλιστική κατηγορία επιλέξουν, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η σύνταξη που θα προκύψει

2. Όσοι αγνοήσουν το “προσκλητήριο” για δήλωση εισφοράς, θα ενταχθούν αυτομάτως στην ελάχιστη υποχρεωτική κατηγορία για όλο το 2020 και θα ανακτήσουν το δικαίωμα να επιλέξουν μια μεγαλύτερη κατηγορία, από τις αρχές του 2021.

Με το κλείσιμο της προθεσμίας, στις 13 Μαρτίου, ο ΕΦΚΑ θα αναρτήσει στις 16 Μαρτίου τα νέα ειδοποιητήρια για τις εισφορές του μηνός Ιανουαρίου τα οποία και θα πρέπει να πληρωθούν έως την Παρασκευή 20 Μαρτίου.

Οι νέες εισφορές, ανά κλίμακα

Να σημειωθεί ότι υπάρχει ακόμα μια υπο-κλίμακα διαθέσιμη, οι οποία αφορά τους νέους επαγγελματίες με δραστηριότητα ως 5 έτη. Εκεί το σύνολο τον εισφορών που θα καταβάλει κάποιος ανά μήνα, ανέρχεται περίπου στα 136 ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 2 =