αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔημοσίευμα αναφέρει ότι στην Εθνική Τράπεζα… δίνουν αυξήσεις στους εαυτούς τους- Διαψεύδει η ΕΤΕ

Δημοσίευμα αναφέρει ότι στην Εθνική Τράπεζα… δίνουν αυξήσεις στους εαυτούς τους- Διαψεύδει η ΕΤΕ

Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε σήμερα (16/9) η Real News, σχετικά με την Εθνική Τράπεζα. Όπως αναφέρεται στο κεντρικό θέμα της εφημερίδας, στο ΔΣ της 18ης Ιουλίου και στη Γενική Συνέλευση της 26ης Ιουλίου, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της τράπεζας αποφάσισαν να διπλασιάσουν σχεδόν τις αμοιβές τους -και των άλλων μελών του ΔΣ- καθώς και να αυξήσουν κατά 10% τους μισθούς υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΤΕ.

Διαψεύδει η Εθνική Τράπεζα

Η ΕΤΕ έβγαλε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία διαψεύδει τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα της Real News. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, η Εθνική Τράπεζα δηλώνει απερίφραστα ότι περιέχει σειρά αναληθειών και έχει αποκλειστικά σκοπό τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων εις βάρος της Εθνικής Τράπεζας και των μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου της στο ευρύ κοινό.

Τα ακόλουθα είναι η πραγματικότητα για τις ψευδείς αποκαλύψεις:

1) Δεν έγινε διπλασιασμός ούτε των αμοιβών του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας ούτε των λοιπών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Λανθασμένα συγκρίνονται ανόμοια ποσά και συγκεκριμένα οι καθαρές μετά φόρων αμοιβές που ελάμβαναν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου το έτος 2017, με τις μεικτές προ φόρων αμοιβές που ενέκρινε η Γενική Συνέλευση των Μετόχων το έτος 2018. Η πραγματικότητα είναι ότι ούτε ο Πρόεδρος του ΔΣ ούτε τα μη εκτελεστικά μέλη λάβανε οποιαδήποτε αύξηση στις αμοιβές τους κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση.

2) Δεν έγινε καμία αύξηση στα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΤΕ σε αντίθεση με το αναφερόμενο στο δημοσίευμα ποσοστό 10%. Αντίθετα, οι αμοιβές αυτών έχουν υποστεί μειώσεις κατά τα τελευταία έτη της τάξεως του 20% με 30%.

3) Ως γνωστόν, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας σε καμία περίπτωση δεν αποφασίζουν για το ύψος των αμοιβών τους. Οι εν λόγω αποφάσεις λαμβάνονται σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο των πιστωτικών ιδρυμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, οι αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου καθορίζονται κατόπιν πρότασης της Επιτροπής Ανθρώπινου Δυναμικού και Αμοιβών, η οποία αποτελείται κατά πλειοψηφία από ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στα οποία δεν περιλαμβάνονται ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας. Οι αποφάσεις αυτές εγκρίνονται ετησίως από την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων και δημοσιεύονται σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ λειτουργεί σύμφωνα με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές της διαφάνειας και της εταιρικής διακυβέρνησης».

Τα πολυτελή θωρακισμένα τζιπ BMW

Οι σημερινές αποκαλύψεις, έρχονται μόλις μερικές ημέρες μετά την υπόθεση με τα θωρακισμένα τζιπ, η οποία προκάλεσε αίσθηση την περασμένη εβδομάδα. Τότε πάλι η ίδια εφημερίδα είχε αποκαλύψει ότι δύο στελέχη της Εθνικής Τράπεζας παρήγγειλαν δύο τεθωρακισμένες BMW X5 συνολικής αξίας 650.000 ευρώ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα πανάκριβα αυτοκίνητά παραγγέλθηκαν από τον πρόεδρο του ΔΣ, Κώστα Μιχαηλίδη, και τον αντιπρόεδρο, Παύλο Μυλωνά.

Μάλιστα, η παραγγελία έγινε παρά το γεγονός ότι στην ιδιοκτησία της ΕΤΕ υπάρχουν άλλα ανάλογα οχήματα. Τα οποία όμως όπως φαίνεται δεν κάλυπταν τις ανάγκες των δύο στελεχών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × two =