αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔημιούργησε τις προϋποθέσεις για να είσαι «τυχερός» το 2019 | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να είσαι «τυχερός» το 2019 | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Υπάρχει μια ωραία φράση που λέει ότι: «Αυτό που κάνει μερικούς ανθρώπους να φαίνονται πιο τυχεροί, είναι ότι οι ίδιοι δημιουργούν την τύχη για τον εαυτό τους». Πρόσφατα διάβαζα ένα άρθρο της καθηγήτριας επιχειρηματικότητας του Στάνφορντ, Tina Seelig, σχετικά με την τύχη στην ζωή μας. Εντάξει, δεν την ήξερα την συγκεκριμένη καθηγήτρια- δεν είμαι τόσο ψαγμένος. Αλλά η ίδια λέει μερικά ενδιαφέροντα πράγματα που αξίζει να κρατήσεις για το 2019.

Όπως εξηγεί η καθηγήτρια, η τύχη μπορεί να έρθει ως δυνατός άνεμος ή χαλαρό αεράκι. Από οποιαδήποτε κατεύθυνση. Αλλά αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ, είναι να έχεις έτοιμο το πανί σου. Με απλά λόγια πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για να αρπάξεις την τύχη, όταν αυτή έρθει.

Εδώ υπάρχει και μια άλλη πετυχημένη φράση που έχω διαβάσει παλιότερα: Ότι η ζωή είναι 20% το τι συμβαίνει σε εσένα και 80% το πως αντιδράς σε αυτό.

Με απλά λόγια, τι γίνεται εδώ: Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι υπάρχει μια τυχαιότητα στην ζωή μας, τελικά αυτό που κάνει την διαφορά είναι οι δικές μας κινήσεις. Δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος που έφτασε στην κορυφή στο πεδίο του, απλά και μόνο επειδή ήταν τυχερός. Γιατί τα ακούμε… και αυτά στην Ελλάδα. Η τύχη, ακόμα κι αν υπάρχει, δεν αρκεί.

Κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες συνηθίζουμε να θέτουμε τους μεγάλους στόχους που θέλουμε να πετύχουμε μέσα στο νέο έτος. Ενώ οι «συγκεκριμένοι στόχοι» δεν είναι κάτι κακό, νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι ακόμα καλύτερο: Να δημιουργήσεις ένα γενικότερο πλαίσιο που θα σε κάνει πιο «τυχερό». Να δημιουργήσεις, δηλαδή, τις προϋποθέσεις για να είσαι πιο «τυχερός». Να εργάζεσαι συστηματικά και να έχεις έτοιμο το «πανί» που λέγαμε και πιο πάνω. Έτσι ώστε μόλις φυσήξει ο άνεμος, από οποιαδήποτε κατεύθυνση, εσύ να είσαι έτοιμος να κινηθείς.

Και άσε τους άλλους να λένε ότι είσαι τυχερός επειδή φύσηξε ο άνεμος προς το μέρος σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 14 =