αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔημιουργούνται 20 υδατοδρόμια σε νησιά του Αιγαίου

Δημιουργούνται 20 υδατοδρόμια σε νησιά του Αιγαίου

Σε συμφωνία για την δημιουργία 20 υδατοδρομίων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, προχώρησαν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι εταιρείες Hellenic Seaplanes και Ελληνικά Υδατοδρόμια.

Το χρονοδιάγραμμα που τίθεται για την ολοκλήρωση της υποδομής των 20 υδατοδρομίων είναι 18 μήνες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για οκτώ ακόμη υδατοδρόμια στα νησιά Κάλυμνο, Λέρο, Λειψούς, Σύρο, Πάρο, Νάξο, Μήλο και Αμοργό, των οποίων οι μελέτες είναι προχωρημένες και αναμένεται να υποβληθούν προς αδειοδότηση μέχρι το τέλος του έτους. Ακόμη, τέσσερα υδατοδρόμια έχουν προηγηθεί αυτοτελώς σε Ίο, Τήνο, Σίφνο και Πάτμο, ενώ στο δίκτυο θα προστεθεί προσεχώς και το υδατοδρόμιο της Κω, μετά από συνεννόηση του νέου δημάρχου, Θεοδόση Νικηταρά με τον περιφερειάρχη.

Αντικείμενο της σύμβασης ύψους 480.200 ευρώ, είναι η ανάδειξη αναδόχου για την αδειοδότηση υδατοδρομίων ο οποίος αναλαμβάνει την διαδικασία του τεχνικού φακέλου που θα υποβληθεί αρμοδίως για την αδειοδότηση είκοσι συνολικά υδατοδρομίων, 11 στα Δωδεκάνησα και 9 στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στα εξής νησιά: Ρόδος (2 υδατοδρόμια), Χάλκη, Σύμη, Τήλος, Κάρπαθος, Καστελλόριζο, Αγαθονήσι, Νίσυρος, Αστυπάλαια, Κάσος, Μύκονος, Σαντορίνη, Κύθνος, Κέα, Άνδρος, Σίκινος, Σέριφος, Δονούσα και Ανάφη.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, ο πρόεδρος της Hellenic Seaplanes, Νίκος Χαραλάμπους και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια, Τάσος Γκόβας.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν επίσης ο Δρ Άγγελος Βλάχος, μέλος του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και Συντονιστής του έργου αδειοδότησης και ανάπτυξης του δικτύου υδατοδρομίων, καθώς και ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 1 =