αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔημιουργούνται 120 θέσεις εργασίας στον Σκορπιό- Πήρε το ΟΚ η μεγάλη τουριστική επένδυση

Δημιουργούνται 120 θέσεις εργασίας στον Σκορπιό- Πήρε το ΟΚ η μεγάλη τουριστική επένδυση

Στην τελική ευθεία μπαίνει η επένδυση ύψους 165 εκατ. ευρώ για την ανέγερση πολυτελών τουριστικών κατοικιών στον Σκορπιό, μετά και την έγκριση του σχετικού προεδρικού διατάγματος από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας

Συγκεκριμένα, το έργο που εγκρίθηκε εμπίπτει στον τομέα του τουρισμού πολυτελείας και προβλέπει την ήπια  ανάπτυξη 20-22 τουριστικών κατοικιών-υποδομών VIP Exclusive Club, για  την προσέλκυση και φιλοξενία επισκεπτών υψηλού επιπέδου.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε σχετική ανακοίνωσή του, το εγκριθέν σχέδιο προεδρικού διατάγματος οριοθετεί τις χρήσεις γης και τους όρους  δόμησης της στρατηγικής επένδυσης, η οποία περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων 60 κλινών, πολυ-αθλητική εγκατάσταση, lounge λουομένων, spa, εκσυγχρονισμό και επέκταση λιμενικών εγκαταστάσεων, αμφιθέατρο, ελικοδρόμιο, αγροτική φάρμα και αρένα ιππασίας που υλοποιείται σε έκταση 830 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στα Νέα, η συγκεκριμένη επένδυση έχει προϋπολογισμό 165 εκατ. ευρώ και αναμένεται να απασχολήσει 120 άτομα κατά τη λειτουργία της και πολλαπλάσια κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου. Η επένδυση στο Σκορπιό έχει τη στήριξη των τοπικών αρχών και της κοινωνίας της Λευκάδας, που προσδοκούν την αναβίωση της λαμπρής περιόδου Ωνάση στην περιοχή τους.

Τον περασμένο Οκτώβριο ξεκίνησαν οι πρόδρομες κατασκευαστικές εργασίες στο νησί των 830 στρεμμάτων, ενώ η ανάθεση του έργου της ανακατασκευής, προϋπολογισμού 160 εκατ. ευρώ, του ιδιωτικού νησιού Σκορπιός θα αποτελέσει αντικείμενο διεθνούς διαγωνισμού.

Εκτός από τη δομημένη από τον Αριστοτέλη Ωνάση επιφάνεια στο νησί, η οικογένεια Ριμπολόφλεβ σκοπεύει να εκμεταλλευτεί επιπλέον 16.000 τ.μ. από τα συνολικά 20.000 τ.μ. που επιτρέπουν οι όροι δόμησης.

Σήμερα, οι στεγασμένες επιφάνειες καταλαμβάνουν επιφάνεια 4.000 τ.μ.. Ο Σκορπιός εμπίπτει σε ειδικό καθεστώς προστασίας, αφού ολόκληρη η ζώνη στην οποία ανήκει έχει χαρακτηριστεί Natura. Αυτό σημαίνει, ότι με βάση τους πολεοδομικούς κανονισμούς, δεν μπορεί να χτιστεί πάνω από το 5% του νησιού, γι’ αυτό και η ανάπτυξή του υπογραμμίζεται ότι θα γίνει με πολύ προσεκτικά βήματα και, όπως έχει δηλώσει ο νέος του ιδιοκτήτης, «σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον».
Βάσει των σχεδίων, η περιοχή όπου βρίσκονται οι τάφοι της οικογένειας Ωνάση και το μικρό εκκλησάκι όπου τελέστηκε ο γάμος του Αριστοτέλη Ωνάση με την Τζάκι, θα μείνουν ανέγγιχτοι. Άλλωστε, αυτό ορίζει και το ιδιωτικό συμφωνητικό που έχει υπογραφτεί με την Αθηνά Ωνάση.

Ειδικότερα, ο κύριος όγκος της επένδυσης θα υλοποιηθεί σε έκταση δύο στρεμμάτων στο ανατολικό τμήμα του νησιού, σε κοντινή απόσταση από τη «ροζ» βίλα.

Θα περιλαμβάνει ένα κύριο συγκρότημα δύο επιπέδων, με επτά VIP υπνοδωμάτια, τρεις πισίνες, τεχνητή λίμνη, χώρους θαλασσοθεραπείας (Spa), αίθουσα προβολών, κουζίνα, καθιστικά και άλλους κοινόχρηστους χώρους. Θα κατασκευαστούν ακόμη 12 καινούργιες βίλες, με τη σχεδιαζόμενη οικιστική ζώνη να προβλέπεται ότι θα διαθέτει συνολικά 42 κλίνες.

Επίσης, θα ανακαινιστούν η ανατολική και νότια παραλία, θα εκσυγχρονιστούν οι υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις, θα αναβαθμιστούν οι υποδομές (εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, αφαλάτωσης, υποσταθμών μέσης τάσης κ.λπ.) θα υλοποιηθούν νέοι παιδότοποι και χώροι περιήγησης, νέο αμφιθέατρο, θα πραγματοποιηθούν εκτεταμένες εργασίες ανάπλασης στην περιοχή της φάρμας και θα δημιουργηθούν νέοι στάβλοι και αρένα ιππασίας.

Η ανάθεση του έργου της κατασκευής θα πραγματοποιηθεί, μέσω διεθνούς διαγωνισμού, που θα διενεργήσει η εταιρεία «Μυκήναι», που συστάθηκε με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την επίβλεψη των εργασιών ανάπλασης στο νησί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − five =