αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔημιουργείται «Στέγη Ελληνικής Επιχειρηματικότητας» σε ένα ιστορικό κτίριο στο κέντρο της Αθήνας

Δημιουργείται «Στέγη Ελληνικής Επιχειρηματικότητας» σε ένα ιστορικό κτίριο στο κέντρο της Αθήνας

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας, παρουσία της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου, του Υφυπουργού Εργασίας, Νάσου Ηλιόπουλου, του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Δημήτρη Αυλωνίτη, του συντονιστή του προγράμματος για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου Εργασίας, Νίκου Μπελαβίλα, και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρου Καφούνη, την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων στήριξης του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για τη δημιουργία Στέγης Ελληνικής Επιχειρηματικότητας στο κέντρο της Αθήνας, με σκοπό τη στέγαση ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου.

Από την πλευρά του Υπουργείου Εργασίας αναπτύχθηκε η δυνατότητα στέγασης της δράσης αυτής σε ένα από τα εμβληματικά ακίνητα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του και των εποπτευόμενων φορέων του. Πρόκειται για το γωνιακό κτίριο στα Χαυτεία, δίπλα στην Ομόνοια. Στο οποίο βέβαια θα γίνει «λίφτινγκ».

Η δημιουργία της Στέγης Ελληνικής Επιχειρηματικότητας συμβαδίζει με τους στόχους που έχει θέσει το Υπουργείο Εργασίας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του, καθώς θα συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και θα ενισχύσει την προσπάθεια για την αναζωογόνηση του κέντρου της πρωτεύουσας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η συνεργασία στο αμέσως προσεχές διάστημα με συγκεκριμένα τεχνικά και οικονομικά στοιχεία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + eighteen =