αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔημήτρης Ιτούδης: «Η μάνα μου έλεγε ότι το μπάσκετ δεν θα μου δώσει να φάω, ήθελε να τη βοηθήσω στα σπαράγγια»

Δημήτρης Ιτούδης: «Η μάνα μου έλεγε ότι το μπάσκετ δεν θα μου δώσει να φάω, ήθελε να τη βοηθήσω στα σπαράγγια»

Για την δική του ιστορία μίλησε ο προπονητής της Εθνικής Μπάσκετ, Δημήτρης Ιτούδης. Παραθέτοντας μάλιστα και μερικές άγνωστες πτυχές.

Όσα είπε ο πετυχημένος προπονητής στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»:

Για τον λόγο που ασχολήθηκε με το μπάσκετ και την ατάκα της μητέρας του: «Είμαι της γενιάς που επηρεάστηκε από το 1987, αλλά πολύ πιο νωρίς, το 1985, έπαιζα ποδόσφαιρο, όπως ο πατέρας μου. Είχαμε τον ίδιο προπονητή.

Είχα μακριά μαλλιά και δεν του άρεσε αυτό. Εν ολίγοις αυτός είναι ο λόγος που έφυγα από το ποδόσφαιρο και πήγα στο μπάσκετ. Η μάνα μου έλεγε ότι το μπάσκετ δεν θα σου δώσει να φας, έλα να μας βοηθήσεις στα σπαράγγια».

Για το γεγονός ότι ενώ η οικογένειά του είχε επιχείρηση προτίμησε να στραφεί στο μπάσκετ: «Ήταν πετυχημένη επιχείρηση, αλλά είχε πολύ ήλιο και ζόρι. Είχε συζητηθεί να σπουδάσω Γεωπονία ώστε να είμαι ο εκπρόσωπος της εταιρίας που εξήγαγε τα σπαράγγια. Ίσως και να ήταν κάρμα. Δεν με γέμιζε η γεωπονία. Με γέμιζε το μπάσκετ. Κάποια στιγμή τσαπίζαμε και έπαθα ηλίαση στο χωράφι. Βέβαια δεν πάθαινα ηλίαση όταν έπαιζα μπάσκετ».

Για το πώς βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο στο Ζάγρεμπ όπου σπούδασε προπονητική: «Υποκινούμενος από έναν ξάδελφο της μητέρας μου έψαξα για το ποια είναι η καλύτερη και πιο δύσκολη ακαδημία στην Ευρώπη. Τότε το Ζάγκρεμπ ήταν το Νο1 και μέσω τηλεφωνημάτων πήγα. Προσπαθούσα να λέω στην μητέρα μου ότι όλα ήταν καλά. Το πανεπιστήμιο λειτουργούσε εν μέσω εμφυλίου. Υπήρξε περιστατικό που με φόβισε και μου άφησε ένα τραύμα, γιατί υπήρξε επίθεση στο κέντρο του Ζάγκρεμπ, έπεσαν κάτι απαγορευμένες οβίδες διασποράς και πήρε φωτιά ένα αυτοκίνητο. Με καλούν εταιρίες να πω τα δικά μου βιώματα μέσα από τον αθλητισμό που βρίσκουν εφαρμογή στον επιχειρηματικό τομέα. Η πρώτη μου σφαλιάρα ήταν η πρώτη μου ήττα. Κάποια στιγμή στην ζωή μας θα πέσουμε όλοι. Θα απογοητευτούμε, θα αποτύχουμε, θα χαλάσουν οι σχέσεις μας, θα χωρίσουμε, θα μας απογοητεύσει φίλος. Το θέμα είναι να πέσουμε μπροστά, όχι πίσω. Αναμφίβολα θα υπάρξουν αποτυχίες στην ζωή. Το θέμα είναι πώς τις αγκαλιάζεις και γίνεσαι καλύτερος».

Για τα χόμπι του: «Μου αρέσει πολύ το διάβασμα και έχουμε τα audio book πλέον όπου ακούς ένα βιβλίο. Μου αρέσει να διαβάζω και να αθλούμαι. Μέσω της άθλησης μου έρχονται πολλές ιδέες».

Για την ατάκα των ηθοποιών ότι θέλουν να πεθάνουν στο σανίδι και αν ισχύει στην προπονητική: «Οι ηθοποιοί καλώς λένε ότι θέλουν να πεθάνουν στο σανίδι. Εγώ θέλω να είμαι εκεί όσο μπορώ και αισθάνομαι ότι μπορώ να προσφέρω».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντεκα φράσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο που δείχνουν το πως να ξεκινήσεις από το μηδέν και να φτάσεις στην κορυφή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 4 =