αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔεύτερο ξενοδοχείο θα κατασκευαστεί στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Και υπάρχουν 3 ενδιαφερόμενοι

Δεύτερο ξενοδοχείο θα κατασκευαστεί στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Και υπάρχουν 3 ενδιαφερόμενοι

Ένα δεύτερο ξενοδοχείο πρόκειται να κατασκευαστεί στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Η σχετική διαγωνιστική διαδικασία προχωρά κανονικά, με τουλάχιστον 3 εταιρείες να έχουν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον, όπως μεταδίδει το Capital.gr.

Η επόμενη φάση προβλέπει την επιλογή των σχημάτων που πληρούν τα κριτήρια της διαγωνιστικής διαδικασίας και την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών, η οποία δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών προτίθεται να αναπτύξει, μέσω παραχώρησης, ένα νέο ξενοδοχείο χαμηλότερης κατηγορίας σε σχέση με το Sofitel.

To νέο ξενοδοχείο θα κατασκευαστεί σε έκταση που βρίσκεται σήμερα στο πάρκινγκ μακράς διαρκείας P3 και ακριβώς δίπλα στις υποδομές του μετρό και του προαστιακού. Η εν λόγω έκταση έχει επιφάνεια σχεδόν 7.500 τ.μ..

Σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, το ξενοδοχείο θα είναι 3 ή 4 αστέρων ή μεικτό 3 – 4 αστέρων.

Επίσης, θα πρέπει να λειτουργήσει από καταξιωμένη εταιρεία ξενοδοχείων, με διεθνή παρουσία και εξειδίκευση σε ξενοδοχεία αεροδρομίων.

Η δυναμικότητά του θα είναι τουλάχιστον 250 δωματίων, προσφέροντας κατάλληλες επιλογές εστίασης, γυμναστήριο και προαιρετικά αίθουσες συνεδριάσεων και άλλους χώρους για επιχειρηματική χρήση.

Το νέο ξενοδοχείο θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο της παραχώρησης, δηλαδή ο ανάδοχος θα αναλάβει να κατασκευάσει και λειτουργήσει το ξενοδοχείο, με τη σύμβαση να λήγει στις 31/12/2045.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 12 =