αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Παπαευαγγέλου για το σκάνδαλο με τα ακίνητα

Δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Παπαευαγγέλου για το σκάνδαλο με τα ακίνητα

Στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πρωην αντιπρόεδρου της Jumbo, Ευάγγελου Παπαευαγγέλου για την υπόθεση πώλησης ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές, προχώρησε η Αρχη για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος.

Την εντολή έδωσε αυτεπαγγέλτως η επικεφαλής της Αρχής αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη, καθώς εξετάζεται αν μέσω των αγοραπωλησιών γινόταν διακίνηση μαύρου χρήματος, όπως μεταδίδει ο Σκάι.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου ήδη η υπόθεση διερευνάται από τον οικονομικό εισαγγελέα με την προοπτική να τεθούν επι τάπητος οι πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές από τον αντιπρόεδρο της JumboΕυάγγελο Παπαευαγγέλου.

Σύμφωνα με έρευνα των Κινεζικών αρχών, φέρεται να είχε συστήσει προσωπική εταιρία μέσω της οποίας έκανε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους, αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της χρήσης POS.

Την ίδια περίοδο που γίνονταν οι πωλήσεις ακινήτων, ωστόσο, στην Κίνα είχαν επιβληθεί κεφαλαιακοί έλεγχοι (capital controls) με αποτέλεσμα αυτή η πρακτική να είναι παράνομη. Οι αγοραστές φέρονται ότι ξεπερνούσαν τα εμπόδια στην κίνηση κεφαλαίων μέσω της χρήσης των POS, και παράλληλα έμπαιναν στο πρόγραμμα της Χρυσής Βίζα (και των προνομίων της)

Έρευνα για το θέμα διενεργεί και η Τράπεζα της Έλλαδος, αλλά και η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα. Η διοίκηση της Jumbo πάντως ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση αφορά προσωπική δραστηριότητα του κ. Παπαευαγγέλου και δεν σχετίζεται με την εταιρεία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =