αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔες τους ανθρώπους γύρω σου. Εκεί είναι η μεγάλη ευκαιρία που χάνεις κάθε ημέρα

Δες τους ανθρώπους γύρω σου. Εκεί είναι η μεγάλη ευκαιρία που χάνεις κάθε ημέρα

Μόλις έπιασες μια νέα δουλειά. Ξυπνάς το πρωί και πας στο γραφείο. Την επόμενη ημέρα πάλι το ίδιος. Μετά ξανά. Ο καιρός περνά, εσύ είσαι στο ίδιο γραφείο, στον ίδιο χώρο, όμως εύκολα μπορείς να διαπιστώσεις κάτι: Δεν γνωρίζεις ούτε το 10% των εργαζομένων στην εταιρία.

Κάπου εκεί, είναι η μεγάλη ευκαιρία που χάνεις κάθε ημέρα. Μπορεί να συμβεί και αλλιώς: Μπήκες σε μια νέα startup, ήσουν ο εργαζόμενος Νο5 που προσλήφθηκε εκεί, σήμερα η εταιρία έχει 100 εργαζομένους αλλά εσύ γνωρίζεις ελάχιστους. Το The Muse, καταλήγει σε ένα σημαντικό συμπέρασμα: Σταματάμε να γνωρίζουμε περισσότερους συναδέλφους μας, όταν αυτό ξεκινά να μοιάζει… με πολλή δουλειά.

Είναι μεγάλο λάθος. Ακόμα κι αν ο Οργανισμός στον οποίο εργάζεσαι, απασχολεί εκατοντάδες εργαζομένους, πρέπει να βρεις τρόπους για να συνδεθείς με τους περισσότερους από αυτούς. Οι επαφές, είναι άλλωστε ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια σε μια επαγγελματική διαδρομή. Είναι το στοιχείο που παίρνεις μαζί σου, όταν φεύγεις από μια δουλειά.

Να είσαι ο άνθρωπος που συμμετέχει σε μια συζήτηση στο ασανσέρ.

Ναι, αυτό σημειώνει το The Muse. Μπορεί να μοιάζει αμήχανο ή ακόμα και αστείο. Όταν όμως το κάνεις μερικές φορές, και αποκτίσεις αρκετές καλές επαφές, θα καταλάβεις την σημασία του να είσαι πάντα ανοιχτός. Μια συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει παντού.

Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία, θα αναπτύξεις καταρχήν καλύτερες συνεργασίες εντός του χώρου εργασίας. Άργα ή γρήγορα, είναι πιθανό να χρειαστεί να συνεργαστείς με άλλους ανθρώπους, ακόμα και από άλλα τμήματα. Θα είναι καλύτερο αν τους γνωρίζεις από πριν. Το ακόμα πιο σημαντικό, είναι ότι οι νέες επαφές μπορούν να ανοίξουν νέες πόρτες για εσένα. Μπορεί να αναλάβεις ένα project για το οποίο έχει ακούσει κάποιος άλλος, και ταιριάζει στα skills σου. ‘Η μπορεί να κληθείς να συμμετέχεις σε κάποιο event.

Και μη ξεχνάς αυτό που είπαμε και παραπάνω: Ακόμα κι αν κάποια στιγμή φύγεις από τη συγκεκριμένη εταιρία, οι επαφές θα μείνουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − fourteen =