αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΔες αν δικαιούσαι επιδότηση για γρήγορο internet (fiber)

Δες αν δικαιούσαι επιδότηση για γρήγορο internet (fiber)

Επιδότηση για σύνδεση υπερυψηλής ταχύτητας στο διαδίκτυο θα μπορούν να λάβουν όσοι πολίτες το επιθυμούν και κατοικούν σε περιοχές που προσφέρονται ανάλογες υποδομές, ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία μέσω της σελίδας της δράσης «Superfast Broadband» (Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας).

Η δράση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής δίνει τη δυνατότητα στους ωφελούμενους να επιλέξουν τις υπηρεσίες που επιθυμούν από διάφορους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ας σημειωθεί ότι με το Κουπόνι (voucher) Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν επιδότηση 13 ευρώ το μήνα και για μέχρι 24 μήνες, καθώς και εφάπαξ επιδότηση 48 ευρώ για το κόστος σύνδεσης.

Δικαίωμα να μετέχουν στη δράση έχουν και επιτηδευματίες με κάποιους περιορισμούς. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στον επίσημο οδηγό δράσης, δικαίωμα έχουν επιτηδευματίες «που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πεδίου εφαρμογής του άρθρου 1 του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1407/2013».

Η σύνδεση θα πρέπει να προσφέρει κατ’ ελάχιστο ταχύτητες download 100Mbps με δυνατότητα αναβάθμισης στο 1Gbps.

Η δράση Superfast Broadband

Η δράση «Superfast Broadband» αφορά στην παροχή σύνδεσης στο διαδίκτυο σε υπερυψηλή ταχύτητα στους πολίτες (ωφελούμενους) που κατοικούν σε περιοχές όπου αναπτύσσονται, με ιδιωτικές επενδύσεις, υποδομές ικανές να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες.

Υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), σύμφωνα με την οποία ο ωφελούμενος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος, ανάλογα με τις ανάγκες του, τις υπηρεσίες που τον ενδιαφέρουν και τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο που τις παρέχει.

Μπορείτε να βρείτε την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη δράση Superfast Broadband εδώ.

Ωφελούμενοι πολίτες – Κριτήρια συμμετοχής

Ωφελούμενοι της δράσης είναι όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να αποκτήσουν διαδικτυακή σύνδεση υπερυψηλής ταχύτητας (SFBB υπηρεσία).

Ειδικότερα, οι πολίτες που τυγχάνουν επιτηδευματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πεδίου εφαρμογής του άρθρου 1 του Κανονισμού (ΕΚ) 1407/2013, μπορούν να λάβουν την προβλεπόμενη από τη δράση επιδότηση, εφόσον τηρούν τα όρια για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας.

Για να δείτε εάν προσφέρονται SFBB υπηρεσίες στη διεύθυνση για την οποία ενδιαφέρεστε, θα πρέπει να μεταβείτε στη σελίδα Έλεγχος Διαθεσιμότητας.

Εάν έχετε απορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα Συχνές Ερωτήσεις ή να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας για να στείλετε το ερώτημά σας στο Γραφείο Αρωγής της δράσης.

Εάν έχετε ήδη εγγραφεί στη δράση και θέλετε απλά να εισέλθετε στο λογαριασμό σας, πατήστε εδώ

Τηλεπικοινωνιακοί Πάροχοι & εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες

Οι αδειοδοτημένοι από την ΕΕΤΤ τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη δράση, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στον Κατάλογο Παρόχων της δράσης.

Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι που θα πιστοποιηθούν, θα μπορούν να υποβάλουν τις προσφορές διαδικτυακών υπηρεσιών τους, καθώς και τις περιοχές γεωγραφικής κάλυψης στις οποίες παρέχονται οι υπηρεσίες τους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή προσφορών και περιοχών κάλυψης διατίθενται στον Οδηγό Υλοποίησης της δράσης.

Στη δράση μπορούν, επίσης, να συμμετέχουν και όλοι οι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες τηλεπικοινωνιακών παρόχων με δικαίωμα σύναψης τηλεπικοινωνιακού συμβολαίου.

Οι λειτουργίες των τηλεπικοινωνιακών παρόχων και των εξουσιοδοτημένων συνεργατών τους είναι διαθέσιμες από το πληροφοριακό σύστημα της δράσης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 5 =