αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔερμιτζάκης: Να ανοίξουν cafe και εστιατόρια. Αντί να πάνε στα παγκάκια, να πάνε σε ένα τραπέζι σε εξωτερικό χώρο

Δερμιτζάκης: Να ανοίξουν cafe και εστιατόρια. Αντί να πάνε στα παγκάκια, να πάνε σε ένα τραπέζι σε εξωτερικό χώρο

«Υπάρχει μια υπεραπλούστευση όσον αφορά τις προσδοκίες κάποιων συγκεκριμένων μέτρων. Είναι πολύ απλοϊκή η σκέψη ότι με του που θα σταματήσουμε μαγαζιά και σχολεία, θα σταματήσει και η μετακίνηση και η επαφή των πολιτών», είπε ο Μανώλης Δερμιτζάκης καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Έτσι όπως εφαρμόζεται το lockdown, συμπλήρωσε, αργεί να αποδώσει.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, με το συγκεκριμένο μοντέλο που εφαρμόζεται θα χρειαστούν ακόμα 2 εβδομάδες για να πέσουν τα κρούσματα κάτω από τα 1.000 ημερησίως.

«Εγώ από τον Οκτώβριο και μετά πιστεύω ότι χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση. Σε όλο τον κόσμο όχι μόνο στην Ελλάδα», τόνισε. Να μην πάμε δηλαδή σε κλείσιμο των πάντων, δημιουργώντας συνωστισμό πίσω… από τις κλειστές πόρτες, όπως είπε.

Πρότεινε την εφαρμογή πιο «έξυπνων» μέτρων που θα διοχετεύουν τη δραστηριότητα των πολιτών σε πιο στοχευμένες δραστηριότητες.

«Να το πω απλά, αντί να πάει κάποιος στο παγκάκι με ένα φίλο του να πιει ένα καφέ, να κάτσουν σε ένα τραπέζι έξω», τόνισε ο κ. Δερμιτζάκης. Εξηγώντας ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν cafe και εστιατόρια σε εξωτερικούς χώρους.

Ειδικότερα ο κ. Δερμιτζάκης προτείνει άνοιγμα όλων των σχολείων, των καφέ και των εστιατορίων μόνο σε εξωτερικούς χώρους, με υγειονομικά μέτρα και για παράδειγμα έως τις 7 το απόγευμα, ενώ τα καταστήματα να ανοίξουν αποκλειστικά με ραντεβού το λεγόμενο click in shop.




ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 6 =