αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔεν χρειάζεται να είσαι πάντα… θορυβώδης: 5 υποτιμημένα χαρακτηριστικά των συμπονετικών και ευγενικών ανθρώπων

Δεν χρειάζεται να είσαι πάντα… θορυβώδης: 5 υποτιμημένα χαρακτηριστικά των συμπονετικών και ευγενικών ανθρώπων

Σε έναν κόσμο όπου το να είσαι δυνατός και διεκδικητικός συχνά ανταμείβεται, είναι εύκολο να παραβλέψεις τα «αθόρυβα» και ανεπιτήδευτα χαρακτηριστικά που κάνουν πραγματικά έναν άνθρωπο να ξεχωρίζει.

Το να είμαστε συμπονετικοί και ευγενικοί, μπορεί να μην θεωρούνται φανταχτερά χαρακτηριστικά που τραβούν την προσοχή, αλλά είναι αυτά που πραγματικά κάνουν τη διαφορά στις σχέσεις μας και στον κόσμο γύρω μας γενικότερα.

Τώρα θα δούμε 5 υποτιμημένα χαρακτηριστικά που έχουν αυτοί οι άνθρωποι. Και ξεχωρίζουν από το πλήθος.

Είναι ειλικρινείς όταν χρειάζεται

Η ειλικρίνεια είναι ένα χαρακτηριστικό αυτών των ανθρώπων- και δείχνει ότι σέβεσαι τους ανθρώπους γύρω σου αρκετά ώστε να είσαι ειλικρινής μαζί τους Αλλά ενώ οι συμπονετικοί άνθρωποι είναι ειλικρινείς, εξακολουθούν να φροντίζουν να είναι ειλικρινείς με ορθό τρόπο. Αυτό που τους ενδιαφέρει πραγματικά είναι το πώς κάνουν τους άλλους να αισθάνονται. Αν πιστεύουν ότι η ειλικρίνειά τους δεν απαιτείται, απλά θα κρατήσουν τις απόψεις τους για τον εαυτό τους και… τη μαμά τους. Ωστόσο, οι σκεπτόμενοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι το να λένε την αλήθεια είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη και την πρόοδο ενός ατόμου που τους ενδιαφέρει. Έτσι, όταν είναι ειλικρινείς, επιλέγουν προσεκτικά τα λόγια τους για να υποκινήσουν την ελπίδα και τη θετική δράση.

Καλοί τρόποι

Δεν είναι ότι σκέφτονται τι θα σκεφτούν οι άλλοι για αυτούς, είναι απλώς ότι έχουν αυτόν τον γνήσιο σεβασμό για τους ανθρώπους και τον κόσμο γύρω τους γενικά. Είναι προσεκτικοί ώστε να τηρούν το νόμο, να μην προσβάλλουν άλλους πολιτισμούς και να μην εκφράζουν απόεις που δείχνουν ότι οι άλλοι άνθρωποι δεν είναι τόσο σημαντικοί. Ενεργούν με βάση αυτό που είναι σωστό. Πάνε πέρα από το «παρακαλώ» και «ευχαριστώ». Δεν διακόπτουν ποτέ τους άλλους όταν μιλούν και είναι προσεκτικοί με τον χρόνο των άλλων. Για αυτό φυσικά δεν αργούν ποτέ στα ραντεβού.

Τηρούν τις υποσχέσεις τους

Ξέρετε ότι αν σας υποσχεθούν κάτι, δεν θα παραβούν ποτέ αυτή την υπόσχεση. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο να υπόσχεσαι να τηλεφωνήσεις σε κάποιον μετά τη δουλειά. Οι συμπονετικοί άνθρωποι κρατούν πάντα τις υποσχέσεις τους. Γιατί; Γιατί γι’ αυτούς οι υποσχέσεις είναι ιερές. Επομένως, είναι ενάντια στις προσωπικές τους αρχές να δίνουν υποσχέσεις μόνο και μόνο για να τις παραβούν στη συνέχεια. 

Προσεκτική λήψη αποφάσεων

Αποφασίζουν προσεκτικά πριν κάνουν μια ενέργεια. Αυτό είναι το «αθόρυβο» θεμέλιο της ικανότητάς τους να ακούν πριν μιλήσουν, να σκέφτονται πριν κρίνουν τους ανθρώπους με την αλήθεια, και να συμπονούν. Είναι προσανατολισμένοι στη λεπτομέρεια, αλλά δεν κρίνουν με βάση μικρές διαθέσιμες λεπτομέρειες. Εξετάζουν επίσης τη «μεγάλη εικόνα» για να έχουν καλύτερη οπτική για τα πράγματα και να μην κρίνουν βιαστικά. Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν θετικά τους επιθετικούς λήπτες αποφάσεων που έχουν φτάσει στην επιτυχία, αλλά οι υπολογισμένες κινήσεις που περιλαμβάνουν τόση σκέψη είναι πιο σημαντικές επειδή είναι πιο βιώσιμες μακροπρόθεσμα.

Υπομονή

Προσέχουν τους τρόπους τους. Είναι συμπονετικοί όταν οι άλλοι κάνουν λάθη. Σε αντίθεση με τους περισσότερους ανθρώπους, αποδέχονται περισσότερο τα λάθη και ελαττώματα των άλλων. Ετσι τείνουν να έχουν μεγάλη υπομονή. Οι ασεβείς άνθρωποι είναι παντού γύρω μας. Μάλλον έχετε συναντήσει πολλούς τέτοιους ανθρώπους στη ζωή σαςς. Αλλά οι ευγενικοί άνθρωποι είναι προσεκτικοί και σέβονται, ανεξάρτητα από το αν ένα άτομο το αξίζει ή όχι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 3 =