αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν χρειάζεται να διαλέξεις την τέλεια δουλειά»: Η συμβουλή που θα έδινε ένας δισεκατομμυριούχος στον 20χρονο εαυτό του

«Δεν χρειάζεται να διαλέξεις την τέλεια δουλειά»: Η συμβουλή που θα έδινε ένας δισεκατομμυριούχος στον 20χρονο εαυτό του

Μπορεί μια από τις πιο κλισέ συμβουλές που θα ακούσεις σε events επιχειρηματικότητας ή θα διαβάσεις σε διάφορα άρθρα, να είναι το «ακολούθα το πάθος σου». Φαίνεται όμως ότι αυτή η φράση δεν αρέσει σε όλους. Για την ακρίβεια, ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος, επιχειρηματίας και επενδυτής, Mark Cuban, θεωρεί ότι είναι μια κακή συμβουλή.

Ρωτήθηκε από το Business Insider για το ποια είναι η συμβουλή που θα έδινε στον 20χρονο εαυτό του. Και είπε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα.  «Μην αγχώνεσαι. Διασκέδασε το. Δεν είσαι αναγκασμένος να ξέρεις τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις. Δεν χρειάζεται να έχεις όλες τις απαντήσεις, δεν χρειάζεται να έχεις το τέλειο πλάνο, δεν χρειάζεται να διαλέξεις την τέλεια δουλειά», σημείωσε. Και κάπου εδώ ίσως εννοεί κάτι ακόμα πιο σημαντικό: Ότι πρέπει να ξεκινήσεις να ασχολείσαι με κάτι, ακόμα κι αν δεν είσαι σίγουρος ότι είναι… το όνειρο της ζωής σου.

«Το ακολούθα το πάθος σου», είναι με διαφορά η χειρότερη συμβουλή που μπορείς να πάρεις ή να δώσεις, λέει ο ίδιος. Γιατί; Διότι όλοι είναι παθιασμένοι με κάτι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το πάθος σου μπορεί να μεταφραστεί και σε επαγγελματική επιτυχία. Δεν σημαίνει ότι κάποιος θα σε πληρώνει για να το κάνεις.

«Αν πραγματικά θέλετε να μάθετε πού βρίσκεται το πεπρωμένο σας, κοιτάξτε πού αφιερώνετε το χρόνο σας», τονίζει ο Cuban. Και συμπληρώνει: «Ο χρόνος είναι το πιο πολύτιμο στοιχείο που έχετε. Το πως χρησιμοποιείτε ή δεν χρησιμοποιείτε τον χρόνο, είναι η καλύτερη ένδειξη για το που θα σας πάει το μέλλον»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − fifteen =