αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν χρειάζεται να έχετε έτοιμες όλες τις απαντήσεις…»: Ο CEO της Goldman Sacks έχει να πει κάτι στους Millennials

«Δεν χρειάζεται να έχετε έτοιμες όλες τις απαντήσεις…»: Ο CEO της Goldman Sacks έχει να πει κάτι στους Millennials

Πήγε στην Goldman Sacks στα 37 του, λίγο πριν το τέλος των ’90s. Σήμερα είναι ο CEO της Goldman Sacks. O David M. Solomon έχει καταγράψει την δική του διαδρομή. Μέσα στο 2019 βρέθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου ρωτήθηκε για την συμβουλή που θα έδινε στους νέους. Άλλωστε, η Goldman Sacks έχει κάνει την δική της ανανέωση- από το 2016 και μετά, το 70% των εργαζομένων της ανήκουν στην συγκεκριμένη γενιά.

«Έχετε στόχους, έχετε φιλοδοξίες και θα είναι δύσκολο, καθώς θα υπάρξουν αναποδιές και σκαμπανεβάσματα», είπε αρχικά ο CEO προς τους Millennials.

Και συνέχισε: «Όμως, δεν χρειάζεται να έχετε έτοιμες όλες τις απαντήσεις τώρα, δεν χρειάζεται να φτάσετε στον τερματισμό αμέσως, δεν χρειάζεται να γνωρίζετε από την αρχή το επόμενο βήμα σας».

Ίδια άποψη έχει και ο Mark Zuckerberg

Το βασικό, είναι να ξεκινήσεις. Ακόμα κι αν δεν έχεις όλες τις απαντήσεις. Κάτι τέτοιο έχει πει και ο Mark Zucckerberg. Ο Mr Facebook είχε κάνει στις 4 Φεβρουαρίου ένα post στο Facebook, με αφορμή τα 14α γενέθλια της πλατφόρμας. Εκεί, εξήγησε μερικά πράγματα από το story του. Παρέθεσε μερικά μαθήματα που ίσως πρέπει να ακούσεις.

«Είναι μια στιγμή για να σκεφτούμε πόσο μακριά έχουμε φτάσει από εκείνον τον κοιτώνα στο Χάρβαρντ και πόσο ακόμα πρέπει να πάμε για να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά. Και είναι μια στιγμή να σκεφτούμε τι πρέπει να κάνουμε καλύτερα», είπε αρχικά ο ίδιος.

Και συμπλήρωσε: «Μερικές φορές οι άνθρωποι ρωτούν τι έχω μάθει στην διαδρομή. Ήμουν 19 όταν ξεκίνησα το Facebook και δεν ήξερα τίποτα για την κατασκευή μιας εταιρείας ή μιας παγκόσμιας υπηρεσίας διαδικτύου. Με τα χρόνια έχω κάνει σχεδόν κάθε λάθος που μπορείτε να φανταστείτε. Έχω κάνει δεκάδες τεχνικά λάθη και κακές συμφωνίες. Έδειξα εμπιστοσύνη στους λάθος ανθρώπους και έβαλα μερικούς ταλαντούχους ανθρώπους σε λάθος ρόλους». Με αυτό τον τρόπο, ο Mark Zuckerberg ξεκαθαρίζει για ακόμα μια φορά, ότι κανείς δεν έχει όλες τις απαντήσεις ξεκινώντας. Λάθη θα γίνουν. Αλλά πρέπει να ξεκινήσεις, χωρίς να σε φοβίζει αυτό.

«Ο λόγος που η κοινότητά μας υπάρχει σήμερα δεν είναι επειδή αποφύγαμε λάθη. Είναι επειδή πιστεύουμε ότι κάνουμε αρκετά πράγματα και συνεχίσουμε να προσπαθούμε για να λύσουμε τις μεγαλύτερες προκλήσεις μας – γνωρίζοντας πολύ καλά ότι θα αποτύχουμε ξανά και ξανά, αλλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος να σημειωθεί πρόοδος», τόνισε ο Zuckerberg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four − 2 =