αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Δεν υποχρεώνουμε να μας χρησιμοποιούν, μας επιλέγουν», λέει η Google

«Δεν υποχρεώνουμε να μας χρησιμοποιούν, μας επιλέγουν», λέει η Google

Αυτό αποτελεί το βασικό επιχείρημα της Google σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τα πολλά μέτωπα που έχει ανοίξει με τις ρυθμιστικές αρχές. Αυτή τη φορά, για το πρόστιμο των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που της επιβλήθηκε το 2018. Μάλιστα, φέρει στη συζήτηση και την Bing της Microsoft.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον δικηγόρο της Google, οι χρήστες χρησιμοποιούν ανταγωνιστικές μηχανές αναζήτησης για να αποκτήσουν πρόσβαση στη Google. Το παράδειγμα που χρησιμοποιήθηκε ήταν αυτό της Bing. Η Google αναφέρει ότι το Google είναι o πιο δημοφιλής όρος αναζήτησης στη Bing, επειδή ο κόσμος την επιλέγει σε σχέση με προτάσεις του ανταγωνισμού, και όχι επειδή εξαναγκάζονται.

Το μερίδιο αγοράς της Google στη γενική αναζήτηση συμπίπτει με τις έρευνες που θέλουν το 95% των χρηστών να προτιμούν την Google σε σχέση με ανταγωνιστικές μηχανές αναζήτησης, συμπλήρωσαν οι δικηγόροι της.

Οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρώπης υποστηρίζουν ότι η Google δεν δίνει στις ανταγωνιστικές μηχανές αναζήτησης ισάξια πρόσβαση και ευκαιρίες στο Android, αν και η Google θεωρεί ότι ακόμη και όταν δίνονται οι επιλογές, οι χρήστες επιλέγουν τα προϊόντα της σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Πηγή: Techmaniacs.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο