αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Δεν υπάρχει χώρος για αμφιβολίες»: Η συμβουλή ενός CEO για τις προσλήψεις εργαζομένων

«Δεν υπάρχει χώρος για αμφιβολίες»: Η συμβουλή ενός CEO για τις προσλήψεις εργαζομένων

Δεν υπάρχει χώρος για αμφιβολίες κατά τη διαδικασία πρόσληψης. Έχοντας αυτό στο μυαλό, πορεύεται ο συνιδρυτής της Duolingo, Luis von Ahn. Έχει στα «χέρια» του την κατά πολλούς πιο διάσημη εφαρμογή εκμάθησης ξένων γλωσσών στον πλανήτη.

Προσπαθεί να συναντά κάθε υποψήφιο που περνά από συνέντευξη για την εταιρεία. Η καλύτερη συμβουλή που μου δόθηκε ποτέ είναι η ακόλουθη: «Όταν έχεις αμφιβολίες, μην προσλαμβάνεις!», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Business Insider.

«Είναι πολύ συνηθισμένο να έχουμε αμφιβολίες», λέει ο von Ahn, πράγμα που εξηγεί γιατί η ομάδα του Duolingo παραμένει τόσο λιτή.

Συνεχίζει αναφέροντας πως η αξία της συμβουλής αυτής γίνεται ακόμη πιο σαφής όταν δεν υπάρχει μέριμνα.

«Υπάρχουν φορές που δεν την ακολουθούμε επειδή νομίζουμε πως πραγματικά πρέπει να γεμίσει αυτή η θέση. Αναζητούμε άτομο για αυτή τη θέση για μήνες. Γνωρίζουμε ότι ένα άτομο έχει κάποια άσχημα στοιχεία, αλλά χρειάζεται να γεμίσουμε τη θέση. Κάθε φορά που υποκύψαμε σε αυτό, ήταν λάθος», λέει.

Το να προσλαμβάνει κανείς κάποιον που δεν ταιριάζει στην εταιρεία είναι χρονοβόρο και ταυτόχρονα έχει μεγάλο κόστος. Έρευνα του Society for Human Resource Management έδειξε πως το 41% των HR Managers εκτιμά πως η πρόσληψη του λάθος ατόμου κοστίζει χιλιάδες δολάρια σε μία εταιρεία.

«Κάνεις όλη αυτή την προσπάθεια και λίγους μήνες αργότερα τα πράγματα δεν λειτουργούν» λέει ο von Ahn. «Και τα πράγματα δεν λειτουργούν λόγω του ενός στοιχείου που γνωρίζατε από πριν. Ξέρατε ποιο θα ήταν το πρόβλημα. Γνωρίζατε ότι μπορεί (το άτομο) να ήταν λίγο αργό και αποδείχτηκε ότι ήταν» εξηγεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − one =