αρχικηVIRALΔεν το έχουμε ξανά δει: Τηλεσκόπιο τράβηξε τις πιο κοντινές φωτογραφίες του Ήλιου

Δεν το έχουμε ξανά δει: Τηλεσκόπιο τράβηξε τις πιο κοντινές φωτογραφίες του Ήλιου

Αν δεν σου πουν ακριβώς περί τίνος πρόκειται, δεν μπορείς να το καταλάβεις. Κι όμως, στις φωτογραφίες που θα δεις, απεικονίζεται ο Ήλιος. Το επίγειο αμερικανικό τηλεσκόπιο Inouye Solar Telescope, που βρίσκεται στη Χαβάη, τράβηξε τις πιο κοντινές φωτογραφίες του Ήλιου μέχρι σήμερα.

«Αυτές οι εικόνες και τα βίντεο για τον Ήλιο μας είναι τα πιο λεπτομερή που έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα. To Inouye θα μπορέσει να χαρτογραφήσει τα μαγνητικά πεδία μέσα στο στέμμα του Ήλιου, όπου συμβαίνουν οι ηλιακές εκρήξεις, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή στη Γη. Αυτό το τηλεσκόπιο θα βελτιώσει την κατανόηση μας για το τι επηρεάζει τον διαστημικό καιρό και τελικά θα βοηθήσει την καλύτερη πρόγνωση των ηλιακών καταιγίδων», δήλωσε η διευθύντρια του NSF Φρανς Κόρντοβα.

«Το Inouye θα συλλέξει περισσότερες πληροφορίες για τον Ήλιο στη διάρκεια των πέντε πρώτων ετών λειτουργίας του σε σχέση με όλα τα δεδομένα που συλλέχθηκαν μέχρι σήμερα από τότε που ο Γαλιλαίος πρώτος έστρεψε ένα τηλεσκόπιο προς τον Ήλιο το 1612», δήλωσε ο αστρονόμος Ντέιβιντ Μπόμπολτς του NSF.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + ten =