αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν τελειώνεις ο,τι ξεκινάς»: 5 σημάδια που δείχνουν ότι οδεύεις… προς την αποτυχία

«Δεν τελειώνεις ο,τι ξεκινάς»: 5 σημάδια που δείχνουν ότι οδεύεις… προς την αποτυχία

Η επιτυχία έχει ενδείξεις. Το ίδιο και η αποτυχία. Αν κοιτάξετε τις συνήθειες των ανθρώπων που γενικά πετυχαίνουν μακροπρόθεσμα, είναι το αντίθετο από εκείνους που γενικά συνεχίζουν να αποτυγχάνουν.

Μπορείς να είσαι το πιο τυχερό άτομο στη γη, αλλά αν ακολουθείς με συνέπεια κακές συνήθειες, καμία καλή τύχη δεν μπορεί να σε σώσει.
Εδώ είναι 5 σημάδια που δείχνουν ότι οδεύεις… προς την αποτυχία.

1. Σας αρέσει να σπαταλάτε χρήματα και περιμένετε από τους γονείς σας να πληρώσουν τον λογαριασμό

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με τους γονείς που βοηθούν τα παιδιά τους όταν είναι πολύ μικρά ή ακόμα και να τα βοηθούν κατά καιρούς ακόμα και όταν είναι μεγαλύτερα. Αλλά αν συνεχίσετε να ξοδεύετε επιπόλαια τα χρήματά τους χωρίς να γνωρίζετε και να εκτιμάτε πόσο σκληρά δούλεψαν για αυτό, τότε σημαίνει ότι δεν είστε αρκετά ώριμοι για να σεβαστείτε τα χρήματα. Και αν δεν σέβεσαι τα χρήματα, δεν θα σε σέβονται.

2. Δεν τελειώνεις αυτό που ξεκινάς

Μία από τις βασικές διαφορές μεταξύ επιτυχημένων ανθρώπων και αποτυχημένων είναι ότι οι πρώτοι συνήθως τελειώνουν αυτό που ξεκινούν και οι δεύτεροι σχεδόν ποτέ. Ναι, κάποιοι άνθρωποι λένε ότι θέλουν να ακολουθήσουν το πάθος τους, αλλά όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα… ρίχνουν λευκή πετσέτα. Το πάθος δεν είναι αρκετό αν δεν έχεις τη δέσμευση να αντεπεξέλθεις σε ο,τι προκύψει σε όλη τη διαδρομή.

3. Ευθύνες… αλλού

Ναι, μερικοί άνθρωποι έχουν την τύχη να έχουν τις σωστές ευκαιρίες, αλλά χωρίς τη θέληση να πετύχουν ακόμη και αυτές οι ευκαιρίες θα είναι απολύτως άχρηστες. Ο μόνος μεγαλύτερος παράγοντας πίσω από την επιτυχία είναι το πόσο πολύ θέλετε να πετύχετε και η προθυμία σας να αναλάβετε προσωπική ευθύνη. Αν το μόνο που κάνετε είναι να κατηγορήσετε τους γονείς σας, το αφεντικό σας, τους φίλους σας για την έλλειψη επιτυχίας, σημαίνει ότι η προσέγγισή σας στη ζωή είναι παθητική. Πιστεύετε ότι κάποιος άλλος έχει τον έλεγχο της μοίρας σας. Και μόλις αρχίσεις να το πιστεύεις, είσαι καταδικασμένος.

4. Δεν βάζεις στόχους

Αν δεν έχεις στόχους σημαίνει ότι δεν ξέρεις πού πας. Εάν δεν ξέρετε πού πηγαίνετε, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα περιπλανηθείτε άσκοπα. Η επιτυχία είναι ένα ταξίδι με ορόσημα. Χρειάζεσαι όμως έναν χάρτη για να σας κρατήσει σε καλό δρόμο. Οι στόχοι σας είναι ο χάρτης σας. Αν δεν τα έχετε, θα καταλήξετε να χαθείτε στην έρημο.

Επίσης, οι στόχοι σου πρέπει να είναι ΕΞΥΠΝΟΙ. Εδώ είχαμε αναλύσει τι είναι οι S.M.A.R.T. στόχοι.

Το να θέτεις ξεκάθαρους, εφικτούς στόχους σημαίνει να γνωρίζεις πού θέλουν να σε πάνε και να έχεις ένα σχέδιο για να φτάσεις εκεί.

5. Σε νοιάζει πάρα πολύ τι σκέφτονται οι άλλοι

Στην εποχή μας… όλοι έχουν άποψη για όλα. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα κι αν τελικά προσπαθήσετε να ευχαριστήσετε μερικούς από τους ανθρώπους, θα υπάρξει μια άλλη ομάδα που θα βρει κάτι άλλο για να παραπονεθεί. Σταμάτα να προσπαθείς να ευχαριστείς τους πάντες, είναι αδύνατο. Αντίθετα γιατί να μην ευχαριστήσεις το πιο σημαντικό άτομο στη ζωή σου; Εσένα!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 17 =