αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν τα θυμάσαι καλά»: 5 φράσεις που θα σου πει ένα άτομο για να σε ελέγξει

«Δεν τα θυμάσαι καλά»: 5 φράσεις που θα σου πει ένα άτομο για να σε ελέγξει

Τα χειριστικά άτομα χρησιμοποιούν συχνά ορισμένες φράσεις και τακτικές για να αποκτήσουν τον έλεγχο των άλλων. Κατανοώντας αυτές τις τακτικές, μπορείτε να προστατεύσετε καλύτερα τον εαυτό σας και να μην παρασυρθείτε σε λάθος μονοπάτια. Ακολουθούν 5 πράγματα που μπορεί να πουν οι άνθρωποι όταν θέλουν να σας ελέγξουν, σε συνδυασμό με προτεινόμενες αναγνώσεις που θα σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε σε τέτοιες καταστάσεις.

«Όλοι οι άλλοι το πιστεύουν».

Οι άνθρωποι που θέλουν να ελέγχουν χρησιμοποιούν συχνά την πίεση των άλλων ή τις υποτιθέμενες απόψεις των άλλων για να σας επηρεάσουν. Κάνοντάς σας να αισθάνεστε απομονωμένοι με τις πεποιθήσεις ή τα συναισθήματά σας, ελπίζουν να σας ωθήσουν σε αυτό που θέλουν.

«Είσαι υπερβολικά συναισθηματικός/η».

Ακυρώνοντας τα συναισθήματα σας, ένα χειριστικό άτομο προσπαθεί να σας κάνει να αμφιβάλλετε για τις αντιλήψεις και τις αντιδράσεις σας, κάνοντάς σας πιο εύκολους στην επιρροή τους.

«Το λέω μόνο για το καλό σου».

Αυτή η φράση είναι ένα κλασικό πρόσχημα για ανεπιθύμητες συμβουλές ή κριτική, υποδηλώνοντας ότι το άτομο ξέρει καλύτερα από εσάς… τι είναι καλύτερο για εσάς.

«Δεν θυμάσαι καλά… Δεν έγινε αυτό».

Αυτή η τακτική, γνωστή ως gaslighting, χρησιμοποιείται για να σας κάνει να αμφιβάλλετε για τις αναμνήσεις ή τις αντιλήψεις σας, αποσταθεροποιώντας την εμπιστοσύνη σας στις δικές σας αναμνήσεις. Το Gaslighting είναι ουσιαστικά όταν κάποιος αρνείται ένα γεγονός ή μια συνομιλία που έχει συμβεί. «Πότε έγινε αυτό;» μπορεί να είναι η πρώτη αντίδραση του. Το gaslighting δυνητικά μπορεί να υπάρξει σε κάθε είδους σχέση.

«Γιατί το κάνεις τόσο μεγάλη υπόθεση από αυτό;»

Η ελαχιστοποίηση των ανησυχιών ή των συναισθημάτων σας είναι ένας τρόπος να τα υποτιμήσετε, ωθώντας σας να ξανά σκεφτείτε τις αντιδράσεις ή τις αποφάσεις σας.

Η κατανόηση των υποκείμενων κινήτρων πίσω από αυτές τις φράσεις μπορεί να σας δώσει τη δυνατότητα να αναγνωρίσετε και να αντισταθείτε στη χειραγώγηση. Με τα σωστά εργαλεία και γνώσεις, μπορείτε να προστατεύσετε την αυτονομία σας και να διατηρήσετε υγιείς, ισορροπημένες σχέσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − one =