αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔεν σε συμπαθεί το αφεντικό σου; Εδώ είναι οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις

Δεν σε συμπαθεί το αφεντικό σου; Εδώ είναι οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις

«Το αφεντικό μου με μισεί». Είναι ίσως μια σκέψη που στριφογυρίζει στο μυαλό σου. ‘Η μπορεί να είναι μια φράση που έχεις ακούσει από αρκετούς άλλους ανθρώπους.

Μπορεί το αφεντικό σου να μην λέει τίποτα θετικό για την δουλειά σου ή/και να είναι πιεστικό. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι ίσως δεν έχει τίποτα προσωπικό μαζί σου, αλλά συμπεριφέρεται έτσι σε όλη την ομάδα.

Ανεξάρτητα από το αν το αφεντικό σου σε μισεί ή όχι, το πρακτικό ερώτημα εδώ είναι τι μπορείς να κάνεις μπροστά σε μια τέτοια δυσάρεστη κατάσταση. Ετσι ώστε να ελέγξεις -όσο γίνεται- τα δεδομένα και να αποβάλεις το άγχος.

Η αμερικανική Thrive Global παρουσιάζει 3 συγκεκριμένες συμβουλές. Μήπως να ξεκινήσεις να τις εφαρμόζεις;

1# Γράψε τι αισθάνεσαι. «Απλά και μόνο η πράξη της καταγραφής μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του άγχους», λέει η Angela Noble-Grange, Ph.D., executive coach και ανώτερη λέκτορας Επικοινωνίας στο Cornell University. Δεδομένου ότι η καταγραφή των συναισθημάτων σας μπορεί να σας βοηθήσει να οργανώσετε τις σκέψεις σας και να ξεμπερδέψετε το μυαλό σας, αυτή η διαδικασία θα σας δώσει επίσης μια σαφέστερη ιδέα για τα επόμενα σας βήματα.

2# Ξανά δες το σενάριο. Δείτε όλα όσα συμβαίνουν από μια άλλη οπτική. Δοκιμάστε να… επεξεργαστείτε πάλι σενάριο και να «ξαναγράψετε την ιστορία» για το πώς πήγαν τα πράγματα. «Ρωτήστε τον εαυτό σας εάν υπάρχει άλλη πιθανή ερμηνεία της συμπεριφοράς του αφεντικού σας», λέει η Noble-Grange. Μπορεί, για παράδειγμα, να έχει νευρικότητα το τελευταίο διάστημα για κάτι άλλο που συμβαίνει στη ζωή του. Και άρα η συμπεριφορά του να μην συνδέεται με την επίδοση σου στην δουλειά.

3# Κάνε μία συζήτηση μαζί του. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι με θάρρος να προγραμματίσεις γρήγορα μια συζήτηση με το αφεντικό σου. Και να βάλεις με ψυχραιμία όλα τα δεδομένα στο τραπέζι. «Ο μόνος τρόπος για να μάθετε τι πραγματικά συμβαίνει είναι να εκφραστείτε με ειλικρίνεια για το πώς αισθάνεστε», λέει η Noble-Grange- και στη συνέχεια να ακούσετε τι έχει να πει το αφεντικό σας. Κάτι τέτοιο θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε το πεδίο, να ανακουφιστείτε από το άγχος σας, ενώ μπορεί να σας βοηθήσει να αλλάξετε τη σχέση σας με το αφεντικό σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίστα: 16 δωρεάν online μαθήματα τα οποία θα σε βοηθήσουν να αναβαθμίσεις την καριέρα σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 11 =