αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν ρίχνουν την ευθύνη σε άλλους»: 5 πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι σπουδαίοι ηγέτες

«Δεν ρίχνουν την ευθύνη σε άλλους»: 5 πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι σπουδαίοι ηγέτες

Οι μεγάλοι ηγέτες συχνά καλούνται να αναλάβουν δράση και να αντιμετωπίσουν δύσκολες προκλήσεις. Αυτό απαιτεί τόλμη και δημιουργική επίλυση προβλημάτων. Σημαίνει επίσης να ξέρεις πώς να κινηθείς και τι να κάνεις όταν η πίεση είναι έντονη.

Εδώ είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που δεν κάνουν ποτέ όλοι οι μεγάλοι ηγέτες. Τα συγκεκριμένα points είναι κομμάτι μίας μεγαλύτερης λίστας που έφτιαξε το Hack Spirit.

1) Δεν ρίχνουν την ευθύνη σε άλλους

Οι μεγάλοι ηγέτες δεν ρίχνουν την ευθύνη σε άλλους. Μπορεί πραγματικά να φταίει κάποιος άλλος, αλλά δεν εστιάζουν σε αυτό.

Στην πραγματικότητα, ένας μεγάλος ηγέτης μερικές φορές θα αναλάβει ακόμη και την ευθύνη για ένα λάθος ή ένα πρόβλημα που γνωρίζει ότι στην πραγματικότητα είναι λάθος κάποιου άλλου.

Γιατί; Επειδή οι ηγέτες εστιάζουν στα αποτελέσματα και την πρόοδο, όχι στην εκδίκηση ή στο ποιος έκανε το λάθος.

2) Αναβλητικότητα

Το επόμενο από τα πράγματα που δεν κάνουν ποτέ όλοι οι μεγάλοι ηγέτες είναι να… αναβάλουν.

Πάρα πολλές υπέροχες ιδέες και projects αφήνονται να χαθούν λόγω της αναβλητικότητας.

Αν έχετε μία ιδέα, δράστε. Το να έχετε μια σταθερή ομάδα στην οποία μπορείτε να βασιστείτε και συνεργάτες που μπορείτε να εμπιστευτείτε είναι ένα άλλο κλειδί.

Κανένας πραγματικά άξιος ηγέτης δεν επιτρέπει στον εαυτό του να μείνει στην αναβλητικότητα και τις δικαιολογίες.

3) Δεν παίζουν το θύμα

Οι μεγάλοι ηγέτες δεν παίζουν το θύμα. Εάν πέφτουν θύματα, το αντιμετωπίζουν το πρόβλημα κατά μέτωπο και προσπαθούν να το λύσουν.

Αλλά δεν επιδιώκουν συνειδητά και σκόπιμα να μπαίνουν στο ρόλο του θύματος ή δεν επιδιώκουν να επωφεληθούν από αυτό.

Οι μεγάλοι ηγέτες δεν παίζουν ποτέ το θύμα. Αντίθετα, επικεντρώνονται στο πώς να διορθώσουν τα λάθη και να προχωρήσουν με δύναμη.

4) Δεν ζηλεύουν την επιτυχία των άλλων

Σκεφτείτε τη ζήλια και τι σημαίνει: Η ζήλια είναι ένα αίσθημα αγανάκτησης και θλίψης για το ότι θέλεις ή χρειάζεσαι κάτι που δεν έχεις.

Ένας μεγάλος ηγέτης δεν αναλώνεται στη ζήλια. Αν θέλει κάτι πολύ και δεν το έχει, μπαίνει στη διαδικασία να το αποκτήσει.

Τέτοιοι άνθρωποι χαίρονται που βλέπουν ότι είναι δυνατό για άλλους, γιατί τους δείχνει ότι και αυτοί σύντομα θα βρεθούν σε αυτό το επίπεδο. Οι μεγάλοι ηγέτες δεν ζηλεύουν. Αντί να επιθυμούν αυτό που δεν έχουν, επικεντρώνονται στο πως να το πετύχουν.

5) Δεν παίζουν στα σίγουρα

Οι μεγάλοι ηγέτες δεν παίζουν ποτέ στα σίγουρα. Ναι, προσέχουν και δεν ενεργούν απερίσκεπτα. Αλλά το να παίζετε με ασφάλεια οδηγεί ακριβώς εκεί που περιμένετε: Σε προβλέψιμα αποτελέσματα.

Οι μεγάλοι ηγέτες κάνουν έρευνα πριν βουτήξουν σε κάτι, όποτε είναι δυνατόν. Αλλά είναι ικανοί και πρόθυμοι να κάνουν τολμηρές κινήσεις όταν κρίνουν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή.

Οι μεγάλοι ηγέτες δεν παίζουν στα σίγουρα. Αντίθετα, παίρνουν υπολογισμένα ρίσκα και κάνουν άλματα για να πραγματοποιήσουν τα όνειρα και τους μεγάλους στόχους τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 5 =