αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν πρέπει να αφήσεις την καθημερινή δουλειά σου, για να ξεκινήσεις επιχείρηση»: Ένας business γκουρού εξηγεί τη δική του τακτική

«Δεν πρέπει να αφήσεις την καθημερινή δουλειά σου, για να ξεκινήσεις επιχείρηση»: Ένας business γκουρού εξηγεί τη δική του τακτική

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που έχουν οι νέοι επιχειρηματίες στο μυαλό τους: «Να αφήσω την καθημερινή μου δουλειά, για να ξεκινήσω την επιχείρηση που τόσο θέλω;». Όντως, οι περισσότεροι ειδικοί, λένε ότι για να αναπτύξεις ένα δικό σου project, πρέπει να αφοσιωθεί σε αυτό full time.

Κι όμως, ο επιχειρηματικός γκουρού και συγγραφέας, Tim Ferriss, έχει εντελώς διαφορετική άποψη. Μάλιστα, η παραπάνω ερώτηση είναι μια από αυτές που του γίνονται πιο συχνά, στα events που μιλά. Ρωτήθηκε και σε συνέντευξη του στο αμερικανικό inc.com. Τελικά, πρέπει να αφήσει κάποιος την καθημερινή του δουλειά, για να μπει στην «άβυσσο» της επιχειρηματικότητας;

«Όχι, δεν πρέπει να το κάνεις αυτό!», λέει ξεκάθαρα ο Tim Ferriss.

Αυτή η ασυνήθιστη άποψη, μοιάζει λογική, αν την αναλύσεις λίγο περισσότερο. Η ιστορία του ίδιου του Ferriss, εξελίχτηκε κάπως έτσι. Το 2000, ο ίδιος αμέσως μετά την αποφοίτηση του από το Πανεπιστήμιο, μετακόμισε στην Καλιφόρνια. Εκεί ξεκίνησε να εργάζεται σε μια data storage εταιρία. Ωστόσο, ο ίδιος δεν ήταν ικανοποιημένος με τον μισθό του, αλλά και τις προοπτικές αναπτύξεις. Έτσι ξεκίνησε να αναπτύσσει την startup του, BrainQUICKEN.

Μετά από μόλις 1 χρόνο, απολύθηκε. Όμως τότε η δική του εταιρία είχε ήδη μπει σε έναν δρόμο, και μπορούσε να τον συντηρήσει οικονομικά. Προσέξτε: Δεν εγκατέλειψε τη δουλειά του μόλις ξεκίνησε να εργάζεται πάνω στο δικό του project. Αντί για αυτό, εργαζόταν κανονικά στην καθημερινή του δουλειά τα πρωινά, ενώ τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα δούλευε πάνω στην startup του. Έτσι, την στιγμή που αναγκάστηκε να μπει full time στο δικό του project, αυτό του έφερνε ήδη ένα καλό εισόδημα κάθε μήνα.

Αν προέρχεσαι από πλούσια οικογένεια ή έχεις μεγάλο αρχικό κεφάλαιο, τότε μπορείς φυσικά να ξεκινήσεις κάτι από το μηδέν, να αφοσιωθείς εκεί 100% και να δεις πως θα αναπτυχθεί. Αλλά για τους περισσότερους startuppers, αυτό το σενάριο δεν μοιάζει πιθανό. Άρα πρέπει να συνεχίσεις να δουλεύεις το πρωί κάπου αλλού, να βγάζεις χρήματα, και με αυτά να ζεις αλλά και να χρηματοδοτείς το δικό σου project.

«Εργάσου για την εταιρία σου τα Σαββατοκύριακα και τα απογεύματα. Αν δεν είσαι διατεθειμένος να το κάνεις αυτό, τότε δεν πρέπει να είσαι επιχειρηματίας», τονίζει ο Tim Ferriss.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − eight =