αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν πίστευα στα Σαββατοκύριακα και τις διακοπές»: Ο Bill Gates αποκάλυψε την στιγμή που τον έκανε να αλλάξει ζωή

«Δεν πίστευα στα Σαββατοκύριακα και τις διακοπές»: Ο Bill Gates αποκάλυψε την στιγμή που τον έκανε να αλλάξει ζωή

Για πολλά χρόνια, ο Bill Gates δεν μπορούσε να φανταστεί την ζωή του έξω από τη Microsoft. Την εταιρία που ίδρυσε όταν ήταν ακόμα πολύ νέος, το 1975. Μαζί με τον Paul Allen.

«Αν με ρωτούσατε στα 20ς μου για το αν θα αποσυρθώ νωρίς από τη Microsoft, θα σας έλεγα ότι είστε τρελός», έχει γράψει σε blog post του ο Bill Gates.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στο ντοκιμαντέρ του Netflix «Inside Bill’s Brain», εργαζόταν κάθε ημέρα για την εταιρία. Από το πρωί μέχρι το βράδυ. «Δε πίστευα στα Σαββατοκύριακα και τις διακοπές», εξηγεί ο Gates κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ.

Αλλά όταν έφθασε στα μέσα των 40s του τα δεδομένα έγιναν διαφορετικά. «Η προοπτική μου άλλαξε», λέει ο Gates και συμπληρώνει: «Η οπτική μου για τον κόσμο διευρύνθηκε». Το 2000, ο ίδιος και η σύζυγός του Melinda, ξεκίνησαν το Ίδρυμα τους, το οποίο προσπαθεί να μειώσει τις ανισότητες στην Γη. Μετέφερε 20 δισεκατομμύρια δολάρια από μετοχές της Microsoft στο Gates Foundation και μαζί άρχισαν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να μελετήσουν τα προβλήματα υγείας σε φτωχές χώρες.

Όσο περισσότερο ασχολούνταν με το Ίδρυμα, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούσε ο Gates ότι η μελλοντική του καριέρα δεν θα επικεντρωνόταν γύρω από την οικοδόμηση προϊόντων λογισμικού.

Το 2001, ο καλός φίλος του Gates, Warren Buffett, τον κάλεσε να μιλήσει σε μια ομάδα επιχειρηματικών ηγετών σχετικά με το τι κάνει στα ταξίδια που πηγαίνει μαζί με την Melinda, στα πλαίσια του Gates Foundation. Κάπου εκεί, ο Bill Gates κατάλαβε ότι νιώθει πολύ πιο ενθουσιασμένος όταν μιλά για τα προβλήματα που υπάρχουν στον πλανήτη, τις ανισότητες, και το πως μπορούν να καταπολεμηθούν ασθένειες που ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους.

Πήρε την απόφαση να κάνει το επόμενο βήμα. Τελικά, αποσύρθηκε από την Microsoft μια δεκαετία νωρίτερα από ότι είχε υπολογίσει. «Η ομιλία του 2001 ήταν ένα βήμα, μια ιδιωτική στιγμή, στο δρόμο προς αυτή την απόφαση. Ήταν η μέρα που κατάλαβα τι ήθελα να κάνω για την υπόλοιπη ζωή μου», λέει ο Bill Gates. Ο οποίος συνεχίζει το φιλανθρωπικό του έργο μέχρι σήμερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + seventeen =