αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν πήγα στο Harvard. Άλλα οι άνθρωποι που δουλεύουν για εμένα, πήγαν»: Τι λέει ο Elon Musk για τα πτυχία

«Δεν πήγα στο Harvard. Άλλα οι άνθρωποι που δουλεύουν για εμένα, πήγαν»: Τι λέει ο Elon Musk για τα πτυχία

Ο Elon Musk έχει στα χέρια του εταιρίες όπως η Tesla, η SpaceX και η SolarCity. Θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες στον κόσμο και φυσικά είναι δισεκατομμυριούχος.

Έχει την δική του οπτική, σε ότι αφορά το πως μπορεί κάποιος να λάβει γνώσεις και να γίνει πετυχημένος. Σύμφωνα με τον Elon Musk, η παραδοσιακή Παιδεία δεν θα σε φτάσει απαραίτητα εκεί που θες. Ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξη του το 2014: «Νομίζω ότι πολλά πράγματα που οι άνθρωποι μαθαίνουν σχολείο, πιθανότατα δεν έχει νόημα να τα μάθουν. Γιατί δεν τους χρησιμοποιούν ποτέ στο μέλλον. Τα περισσότερα παιδιά όταν πάνε στο σχολείο, προβληματίζονται απλά γιατί βρίσκονται εκεί».

Μέσα στο 2018, ο Elon Musk άνοιξε και μια ιντερνετική συζήτηση στο Twitter. Όταν ένας χρήστης του παρέθεσε την αντίθετη άποψη. Με τον Musk να καταλήγει στο ότι δεν έχει πάει στο Harvard, αλλά οι άνθρωποι που δουλεύουν για αυτόν έχουν πάει.

https://truththeory.com/wp-content/uploads/2019/02/elonmuskeducation.jpg

Με αυτό, ο Elon Musk θέλει να δείξει, ότι ένα πτυχίο δεν δείχνει απαραίτητα το πόσο ψηλά θα φτάσεις επαγγελματικά. Μπορεί ένας σπουδαίος εργοδότης ή ένας πετυχημένος επιχειρηματίας να μην έχει πτυχίο πανεπιστημίου. Ενώ την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι του ίδιου εργοδότη να έχουν καλύτερες σπουδές.

Ωστόσο, όταν ο Musk θέλει να κάνει προσλήψεις, δεν εστιάζει στο πτυχίο.

«Δεν χρειάζεται να έχουν κάποιο πτυχίο πανεπιστημίου. ‘Η ακόμα απολυτήριο λυκείου» λέει ο Elon Musk, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πως προσλαμβάνει ανθρώπους.

Όπως σημειώνει, το ότι έχει κάποιος ένα χαρτί, μπορεί όντως να είναι η απόδειξη ότι έχει την ικανότητα να κάνει σπουδαία πράγματα. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο. «Άνθρωποι όπως ο Bill Gates, ο Larry Ellison και ο Steve Jobs, δεν αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο. Αλλά αν είχες την ευκαιρία να τους προσλάβεις, θα ήταν μια καλή ιδέα» λέει χαρακτηριστικά ο Musk.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − eight =