αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔεν ξέρεις τι να κάνεις στην ζωή σου; Ξεκίνα κάνοντας 2 ερωτήσεις στον εαυτό σου, λέει ο Richard Branson

Δεν ξέρεις τι να κάνεις στην ζωή σου; Ξεκίνα κάνοντας 2 ερωτήσεις στον εαυτό σου, λέει ο Richard Branson

Είτε θες να μπεις στον δρόμο της επιχειρηματικότητας, είτε θες να κάνεις μια καριέρα σε κάποια εταιρία, μπορεί να έχεις βρεθεί και εσύ στο εξής αδιέξοδο: Δεν ξέρεις τι να κάνεις στην ζωή σου. Τόσο απλά. Σαν να μην υπάρχουν επιλογές γύρω σου. Και αυτό δεν αφορά μόνο τους 18χρονους εκεί έξω. Κάποιοι ψάχνουν τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους ακόμα και μετά τα 35 τους.

Τι μπορείς να κάνεις; Ο Richard Branson λέει να κάνεις καταρχήν δύο απλές ερωτήσεις στον εαυτό σου. Όπως εξηγεί ο ίδιος, σε ένα τέτοιο αδιέξοδο μπορεί να βρεθεί ένας επιχειρηματίας, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος. Δύο ερωτήσεις μπορούν να σε στρέψουν προς την σωστή κατεύθυνση:

1# Τι μου αρέσει να κάνω;

«Κάνε μια λίστα με όλα τα πράγματα που είσαι παθιασμένος ή που σε ενδιαφέρουν. Δεν έχει σημασία πόσο ασήμαντα ή τυχαία μοιάζουν, ή αν δεν φαίνονται να οδηγούν σε μια επιχειρηματική ιδέα. Κάποιο από αυτά, μπορεί να γεννήσει μια ιδέα που θα μετατραπεί σε μια επιχείρηση», λέει ο ιδρυτής της Virgin. Οι δραστηριότητες με τις οποίες είσαι παθιασμένος, μπορούν να σε οδηγήσουν ψηλά. Για παράδειγμα, ο Bill Gates ισχυρίζεται ότι είναι πιο πιθανό να γίνεις κορυφαίος σε ένα πεδίο, βασιζόμενος σε κάτι που έκανες για διασκέδαση στο γυμνάσιο (όπως ο προγραμματισμός στην περίπτωσή του Gates).

2# Τι δεν μου αρέσει τριγύρω;

Κοίτα γύρω σου. Τι δεν σου αρέσει. ‘Η μάλλον: Τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα. Αυτό το απλό σκεπτικό μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια πολύ καλές startup ιδέες. Αν υπάρχει ένα πρόβλημα, είναι πιθανό να κάνει δυσκολότερη και την ζωή άλλων ανθρώπων πέρα από την δική σου. «Πολλές επιχειρήσεις του Ομίλου Virgin προέκυψαν μετά από την διαπίστωση κάποιου υπαλλήλου, ότι μια άλλη εταιρία δεν κάνει κάτι καλά», λέει ο Branson. Όπου υπάρχει ένα πρόβλημα, μπορεί να υπάρξει και μια λύση. ‘Η έστω μια καλύτερη λύση από αυτή που υπάρχει σήμερα.

Και μετά; Αφού κάνεις τις δύο παραπάνω ερωτήσεις, ήρθε η ώρα για πειραματισμούς. «Ήρθε η ώρα να αρχίσετε να δοκιμάζετε τις ιδέες σας», τονίζει ο Branson. «Βρες λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα, και σκέψου πως μπορείς να κάνεις το κόσμο λίγο καλύτερο» συμπληρώνει. Αμέσως μετά ξεκίνα τους πειραματισμούς. Ακόμα κι αν θεωρείς ότι μια ιδέα δεν είναι ολοκληρωμένη. Μόνο με δράση και με πειραματισμούς, θα φτάσεις σε έναν τελικό προορισμό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × three =