αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν μιλούν πάνω στον άλλο»: Οι άνθρωποι με συναισθηματική νοημοσύνη δεν κάνουν ποτέ αυτά τα 5 πράγματα στις συζητήσεις τους

«Δεν μιλούν πάνω στον άλλο»: Οι άνθρωποι με συναισθηματική νοημοσύνη δεν κάνουν ποτέ αυτά τα 5 πράγματα στις συζητήσεις τους

Το να είσαι καλός συνομιλητής είναι μια μορφή τέχνης. Και το χαρακτηριστικό αυτό συνήθως πηγαίνει χέρι-χέρι με την υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη.

Εξ ορισμού, η συναισθηματική νοημοσύνη είναι η ικανότητα να κατανοείς, να χρησιμοποιείς και να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματά σου με τρόπο που σε βοηθά να επικοινωνείς αποτελεσματικά, να συμπάσχεις με τους άλλους και να σβήνεις τις συγκρούσεις.

Επομένως, είναι λογικό οι άνθρωποι που θεωρούνται καλοί στη συζήτηση να είναι και συναισθηματικά έξυπνοι.

Θέλετε να μάθετε αν είστε συναισθηματικά έξυπνοι στις συνομιλίες σας; Ας εξερευνήσουμε τα 5 πράγματα που ΔΕΝ κάνουν οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι σε συζητήσεις με άλλους.

1) Δεν μιλούν πάνω στον άλλο

Το να διακόπτεις συνεχώς τους ανθρώπους σε μια συνομιλία… δεν είναι ένας καλός τρόπος για να αλληλεπιδράσεις με τους άλλους.

Στους ανθρώπους αρέσει να μιλάνε και το να τους εμποδίζετε να πουν μία λέξη τους κάνει να νιώθουν ότι δεν ακούγονται και ότι είναι ασήμαντοι.

Αν διαθέτετε συναισθηματική νοημοσύνη, μπορείτε να αφήσετε τις σκέψεις σας στην άκρη για να εξασφαλίσετε ότι και οι άλλοι αισθάνονται ότι ακούγονται.

2) Δεν μονοπωλούν την συζήτηση

Είναι πολύ εύκολο να κυριαρχείς στις συζητήσεις όταν έχεις πολλά να πεις.

Και συχνά δεν είναι κακό να μιλάς πολύ, ειδικά όταν συναντάς έναν φίλο που δεν έχεις δει εδώ και καιρό.

Αλλά μερικές φορές, το να μιλάς όλη την ώρα δεν είναι ευχάριστο για το άλλο άτομο.

Δεν μετράει μόνο το αν μιλάς περισσότερο από το άλλο άτομο. Εάν σας κάνουν ερωτήσεις στο ενδιάμεσο και φαίνονται αφοσιωμένοι στη συνομιλία, τότε μάλλον δεν κυριαρχείτε με κακό τρόπο.

Αλλά αν το άλλο άτομο είναι… πιο ήσυχο από το κανονικό και δείχνει αδιάφορο για αυτό που λέτε, μπορεί να έχει ήδη βαρεθεί.

3) Δεν δίνουν μονολεκτικές απαντήσεις

Έχετε συνομιλήσει ποτέ με κάποιον που απαντά «Ναι» ή «Όχι» σε οποιαδήποτε ερώτηση κι αν ρωτήσετε;

Αν ναι, πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι αυτές οι συνομιλίες δεν είναι τόσο διασκεδαστικές. Και οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι αν θέλουν να κάνουν καλή συζήτηση, πρέπει να δώσουν περισσότερα από το ελάχιστο.

4) Δεν κάνουν τους άλλους να νιώθουν άβολα

Δεν αρέσει σε όλους να ακούν για τη σεξουαλική σας ζωή ή να τους ρωτούν για τις πολιτικές τους προτιμίσεις. Για πολλούς, πολλούς λόγους, μερικοί άνθρωποι αισθάνονται άβολα όταν θίγονται ορισμένα θέματα.

Αν και δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να μιλάτε για το ιστορικό γνωριμιών σας ή να κάνετε στους ανθρώπους βαθιές και προσωπικές ερωτήσεις, οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι προσέχουν το πώς νιώθουν οι άλλοι.

Όταν κάποιος δείχνει να νιώθει άβολα σε μια συνομιλία, οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι το εντοπίζουν γρήγορα και προσπαθο’υν να αλλάξουν θέμα.

Ή, εφόσον γίνει σωστά, ρωτούν αν το θέμα τους κάνει να νιώθουν άβολα και αν προτιμούν να μιλήσουν για κάτι άλλο.

Επίσης μερικά σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να νιώθει άβολα το άτομο: Σταματάει να έχει οπτική επαφή, σιωπά, κοκκινίζει, χαμογελά ευγενικά ή προσπαθεί να αλλάξει θέμα.

5) Δεν αφήνουν άλλα άτομα… έξω από τη συζήτηση

Όταν είστε σε μια ομάδα, είστε το άτομο που προσπαθεί πάντα να συμπεριλάβει άλλους στη συζήτηση;

Το να αφήνουμε τους ανθρώπους έξω από τη συζήτηση, είτε σκόπιμα είτε όχι, είναι κάτι που δεν κάνουν οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι στις ομαδικές συνομιλίες.

Αντίθετα, προσπαθούν να συμπεριλάβουν τους πάντες και να τους κάνουν να νιώθουν ευπρόσδεκτοι.

Όταν είσαι σε μια ομαδική συζήτηση, προσπάθησε να είσαι ανοιχτός προς όλους. Κάνε οπτική επαφή και ερωτήσεις σε όλα τα άτομα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − sixteen =