αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν με ενδιαφέρει»: 5 φράσεις που δεν λένε οι ευφυείς άνθρωποι σε μια συζήτηση

«Δεν με ενδιαφέρει»: 5 φράσεις που δεν λένε οι ευφυείς άνθρωποι σε μια συζήτηση

Ναι, οι πράξεις μας μετράνε πάνω από όλα. Αλλά μετρά και κάτι ακόμα: Αυτά που λέμε. Μέσα από μια συζήτηση με κάποιον, μπορείς να βγάλεις αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα.

Μια συζήτηση αποτελεί, ουσιαστικά, ένα κράμα έκφρασης διαφορετικών προσωπικοτήτων που καταθέτουν τις γνώσεις τους, τον τρόπο που βλέπουν τον κόσμο και την θέση που αντιλαμβάνονται ότι έχουν σε αυτόν.

Ενα άτομο που έχει συναισθηματική νοημοσύνη, που δείχνει σεβασμό στην έκφραση του άλλου, που έχει διευρυμένες γνώσεις (και δεν προσπαθεί να τις επιδείξει σε κάθε ευκαιρία μιας και αισθάνεται σίγουρο για τον εαυτό του!), δείχνει ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο καταθέτει την άποψή του.

Έχει σημασία τι λες και πως το λες. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι έξυπνοι άνθρωποι. Για αυτό δεν χρησιμοποιούν τις 5 παρακάτω φράσεις σε μια συζήτηση.

1) «Να κάνω μια χαζή ερώτηση;» (ή «Θα ακουστεί χαζό»): Καμία ερώτηση δεν είναι χαζή. Καμία απορία δεν είναι ανόητη. Με αυτή τη φράση, καταφέρνετε να υποβαθμίσετε τον εαυτό σας και δείχνετε την περιορισμένη εκτίμηση που τρέφετε για αυτόν. Οι άνθρωποι που έχουν αυτοπεποίθηση και νιώθουν σιγουριά για τον εαυτό τους δεν ξεστομίζουν ούτε μια αστείο τέτοιες εκφράσεις.

2) «Δεν φταίω εγώ»: Μια έκφραση που δείχνει «άγουρη» ικανότητα έκφρασης. Σε ένα εργασιακό περιβάλλον, μια τέτοια έκφραση δείχνει άτομο ανώριμο, που δεν νιώθει μέρος της ομάδας και αποφεύγει τις ευθύνες.

4) «Είμαι πολύ έξυπνος!»: Μια τέτοια έκφραση το μόνο που εκφράζει είναι ανάγκη επιβεβαίωσης και έλλειψη αυτοπεποίθησης. Αν κάποιος νιώθει πραγματικά σίγουρος για τις διανοητικές του ικανότητες, δεν έχει την ανάγκη να αυτοαποκαλείται «έξυπνος».

5) «Δεν μπορώ να το κάνω»: Μια τέτοια έκφραση δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης και ελλιπή εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας. Σε ένα εργασιακό περιβάλλον, μια τέτοια έκφραση μαρτυρά απροθυμία. Μπροστά σε ένα δύσκολο task, η φράση «Θα προσπαθήσω» ακούγεται καλύτερη.

7) «Δεν με ενδιαφέρει»: Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης, αυτή η φράση υποδηλώνει ανωριμότητα. Ακόμα κι αν δεν σας ενδιαφέρει το θέμα που τίθεται προς συζήτηση, ή η γνώμη των άλλων, μπορείτε να εκφράσετε την αποστασιοποίησή σας με πιο ήπιο και διαλλακτικό τρόπο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + seventeen =