αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν με ενδιαφέρει τι έχεις να πεις»: 5 αρνητικές φράσεις τις οποίες δεν λένε ποτέ οι έξυπνοι άνθρωποι

«Δεν με ενδιαφέρει τι έχεις να πεις»: 5 αρνητικές φράσεις τις οποίες δεν λένε ποτέ οι έξυπνοι άνθρωποι

Όταν είμαστε θυμωμένοι, μπορεί να πούμε πράγματα για τα οποία στην συνέχεια θα μετανιώσουμε. Ακόμα κι όταν δεν εννοείτε τις λέξεις που λέτε, μπορεί να πληγώσετε κάποιον. Τα λόγια πονάνε, ειδικά όταν προέρχονται από κάποιον που αγαπάς, γι’ αυτό είναι χρήσιμο να περιορίστε τα αρνητικά σχόλια που λέτε στα αγαπημένα σας πρόσωπα όταν είστε θυμωμένοι.

Μόλις πείτε κάτι, δεν μπορείτε να το πάρετε πίσω ή να κάνετε τον άλλον να μην το ακούσει. Μπορείτε να ζητήσετε συγγνώμη, αλλά δεν μειώνει τον πόνο και δεν διορθώνει τα πάντα. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αποφύγετε να λέτε πράγματα όταν είστε θυμωμένοι.

Στην παρακάτω λίστα θα δείτε 5 αρνητικές φράσεις τις οποίες δεν λένε ποτέ οι έξυπνοι άνθρωποι.

1. Σε μισώ

Αυτή η φράση λέγεται συχνά από θυμό- ακόμα και σε άτομα που αγαπάτε. Είναι βέβαιο ότι θα τους πληγώσεις και θα χαλάσεις την σχέση σας, αν πεις αυτή την φράση. Αν πεις ότι μισείς κάποιον είναι αδύνατο να το πάρεις πίσω, και μπορεί να μην ξεχάσει ποτέ ότι το είπες.

2. Μακάρι να μην ήσουν ποτέ στη ζωής μου

Ο καθένας που έρχεται στη ζωή σας κάνει τη διαφορά με κάποιο τρόπο. Μαθαίνεις κάτι από το κάθε άτομο, καθοδηγώντας σε να γίνεις καλύτερος ή πιο λογικός άνθρωπος. Ακόμα κι όταν είστε θυμωμένοι, μην πείτε σε κάποιον ότι θα θέλατε να μην ήταν ποτέ στη ζωή σας. Το να πείτε αυτές τις λέξεις σημαίνει ότι θα ήσασταν καλύτερα χωρίς τα μαθήματα ζωής που πήρατε. Επιπλέον, δείχνει ότι οι αναμνήσεις σας με το άτομο δεν έχουν σημασία. Πέρασες (και) χαρούμενες στιγμές με το Χ άτομο, γι’ αυτό μην λες αυτές τις αρνητικές λέξεις που δεν μπορείς να πάρεις πίσω.

4. Δεν με ενδιαφέρει τι έχεις να πεις

Όταν χρησιμοποιείτε αυτό το αρνητικό σχόλιο, σημαίνει ότι πιστεύετε ότι έχετε καλύτερα πράγματα να κάνετε. Κάνει το άλλο άτομο να νιώθει ότι δεν εκτιμάς τη σχέση σου μαζί του, τη γνώμη του ή τη θέση του στη ζωή σου. Ακόμη και όταν είστε θυμωμένοι, αποφύγετε να κάνετε τους ανθρώπους να νιώθουν ότι δεν έχουν σημασία για εσάς. Το να λες σε κάποιον ότι δεν σε νοιάζει η γνώμη του, τον κάνει να νιώθει μόνος και αόρατος για σένα. Μπορεί να δημιουργήσει ένα ανεπανόρθωτο ρήγμα στη σχέση σας .

5. Δεν θα αλλάξεις ποτέ

Αυτό το αρνητικό σχόλιο είναι επιβλαβές για δύο λόγους. Πρώτον, σημαίνει ότι δεν σας αρέσει το άτομο όπως είναι, κάνοντάς το να νιώθει ότι δεν είναι αρκετά καλό. Δεύτερον, δεν θα κάνει προσπάθεια να αλλάξει τη συμπεριφορά του γιατί θα νιώθει ότι δεν θα το αναγνωρίσετε. Κανείς δεν είναι τέλειος- και η χρήση αυτού του σχολίου σημαίνει ότι ο άλλος δεν είναι ικανός να γίνει καλύτερος. Δώστε του μια ευκαιρία και πείτε ευγενικά τι έκανε λάθος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 15 =