αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν κοιτάς τον άλλο στα μάτια»: 5 κινήσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι ψυχρός χωρίς να το καταλάβεις

«Δεν κοιτάς τον άλλο στα μάτια»: 5 κινήσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι ψυχρός χωρίς να το καταλάβεις

Οι πρώτες εντυπώσεις μπορεί να είναι κρίσιμες, αλλά δεν είναι πάντα ακριβείς. Συχνά βιαζόμαστε να κάνουμε κρίσεις για ένα νέο άτομο με βάση στοιχεία που έχουν μικρή σημασία, χωρίς να κάνουμε ποτέ τον κόπο να κοιτάξουμε πέρα από την επιφάνεια.

Αυτό μπορεί να σημαίνει συχνές παρεξηγήσεις – κάτι που, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να είναι προβληματικό.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του ή την αρχική του συμπεριφορά. Αλλά επειδή συμβαίνει εκεί έξω, είναι χρήσιμο να αποφύγεις τα λάθη.

Τώρα θα δούμε 5 συμπεριφορές που σε κάνουν να φαίνεσαι ψυχρός – ακόμα και όταν δεν είσαι.

Έλλειψη οπτικής επαφής

Ας μην κοπιάζουμε: για πολλούς από εμάς, το να κοιτάμε κατευθείαν στα μάτια του άλλου μπορεί να είναι αρκετά εκφοβιστικό.

Ως εκ τούτου, ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού μπορεί να δυσκολεύεται να κάνει την κατάλληλη οπτική επαφή κατά τη διάρκεια των αλληλεπιδράσεων.

Και λόγω αυτού, μερικές φορές είναι επίσης πιθανό να απορριφθούν άδικα ως απόμακροι ή αδιάφοροι, ακόμα κι όταν αυτό δεν είναι αλήθεια.

Μπορεί να ακούγεται αποθαρρυντικό, αλλά το να κάνετε αυτή την επιπλέον προσπάθεια να συναντήσετε τα μάτια κάποιου ενώ μιλάτε θα σας βοηθήσει πολύ.

Ελάχιστες εκφράσεις προσώπου

Το να είσαι στωικός είναι ωραίο, αλλά το να μην δείχνεις ποτέ κανένα συναίσθημα θα σε κάνει να φαίνεσαι ψυχρός και… ρομποτικός.

Οι άνθρωποι δεν είναι ιδιαίτερα περίπλοκοι. Μερικές φορές καταλήγουμε να βγάζουμε συμπεράσματα για τους άλλους μόνο μέσω της γλώσσας του σώματός τους.

Ως εκ τούτου, σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από… υπερβολική εκφραστικότητα, η απαθής έκφραση του προσώπου θα απομακρύνει τους άλλους αργά ή γρήγορα. Θυμήσου και το άρθρο: Γλώσσα του σώματος: 5 μικρές κινήσεις για να δείχνεις στους άλλους ότι έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Μονότονη φωνή

Δυστυχώς, ζούμε σε έναν κόσμο όπου, αν δεν είσαι απόλυτα ευχάριστος όλη την ώρα, κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς ως ψυχρός.

Ας υποθέσουμε ότι συναντιέστε με έναν φίλο που σας καλωσορίζει με ένα υπερβολικά ενθουσιώδες «Γεια! Πώς είσαι σήμερα;!” Και ξαφνιασμένος, απαντάς μουρμουρίζοντας ένα μονότονο, σχεδόν σκυθρωπό, «Καλά».

Σε αυτούς, και ίσως σε άλλους ανθρώπους στην περιοχή σας, μπορεί να φαίνεστε ψυχροί, αδιάφοροι και αποστασιοποιημένοι.

Όταν στην πραγματικότητα, είσαι απλώς εσωστρεφής ή βρίσκεις την υπερβολική οικειότητα ενοχλητική.

Ενώ μια σύντομη αλληλεπίδραση σε ένα εστιατόριο είναι ουσιαστικά ακίνδυνη, εάν διατηρείτε μια μονότονη φωνή καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σας, μπορεί να επηρεάσει ενδεχομένως τις πιο σημαντικές σχέσεις σας, όπως αυτές στη δουλειά ή στο σπίτι.

Με λίγη εξάσκηση, είναι μια σχετικά εύκολη λύση. Εργαστείτε για να προσαρμόσετε τον τόνο και τον τρόπο ομιλίας σας και προσπαθήστε να ταιριάξετε τις ενέργειες των ανθρώπων, αν είναι δυνατόν.

Κλειστή γλώσσα του σώματος

Καλώς ή κακώς, η πλειοψηφία της επικοινωνίας μας γίνεται μέσω της γλώσσας του σώματος και της μη λεκτικής επαφής.

Σε γενικές γραμμές, η κλειστή γλώσσα του σώματος – δηλαδή αν σταυρώνετε τα χέρια, σκύβετε ή απομακρύνεστε από τους άλλους – μπορεί να σας κάνει να φανείτε ψυχροί και αδιάφοροι.

Ναι, όλο αυτό ακούγεται λίγο επιφανειακό. Αλλά έτσι ακριβώς λειτουργεί ο κόσμος, οπότε αν θέλουμε να τα πηγαίνουμε καλά με τους άλλους, η βελτίωση της γλώσσας του σώματός μας είναι ένα ιδανικό σημείο για να ξεκινήσουμε.

Δεν ακούς τον άλλο ή τον διακόπτεις

Σε κανέναν δεν αρέσει να τον διακόπτουν.

Όταν έχετε τη συνήθεια να διακόπτετε τους ανθρώπους, θα αποκτήσετε τελικά τη φήμη ότι είστε εγωκεντρικοί και αδιάφοροι.

Είναι ένας εύκολος τρόπος για να δημιουργήσεις αρνητική αντίπωση.

Αντίθετα, δείξτε ταπεινοφροσύνη μαθαίνοντας να ακούτε ενεργά.

Αφήστε τους άλλους να μιλήσουν πρώτα, απορροφώντας αυτά που έχουν να πουν. Απαντήστε λέγοντας κάτι ουσιώδες, αντί να περιμένετε απλώς τη σειρά σας για να μιλήσετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =