αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔεν θα πάρουν οικονομική βοήθεια όσες επιχειρήσεις απολύουν εργαζομένους με πρόσχημα τον κορονοϊό

Δεν θα πάρουν οικονομική βοήθεια όσες επιχειρήσεις απολύουν εργαζομένους με πρόσχημα τον κορονοϊό

Υστερα από τα απανωτά κρούσματα εργοδοτικής αντεργατικής συμπεριφοράς με το πρόσχημα του κορονοϊού η κυβέρνηση παίρνει μέτρα και απαγορεύει τις απολύσεις εργαζόμενων από επιχειρήσεις που κλείνουν λόγω του κορονοϊού. Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έδωσε εντολή στο επιτελείο του να… μαζέψει την κατάσταση και η κυβέρνηση διατείνεται ότι δεν θα δοθεί κανένα βοήθημα σε όσες επιχειρήσεις απολύουν εργαζόμενους εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας που αντιμετωπίζει η χώρα αυτό το διάστημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ethnos.gr θα μπει και ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας για τις επιχειρήσεις που θα μπαίνουν στις προβλέψεις των ειδικών ενισχύσεων ως μέτρο για την ανάσχεση των απολύσεων. Οι εργοδότες που θα διατηρήσουν το προσωπικό τους παρά τη μείωση του τζίρου και παρά το προσωρινό «λουκέτο» με εντολή του κράτους στη διάρκεια της κρίσης θα ενταχθούν στο πακέτο μέτρων διευκόλυνσης των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται η δέσμη ενισχύσεων προς τους εργοδότες να συνδεθεί και με την υποχρέωση της καταβολής του μισθού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − twelve =