αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Δεν θα ξανά υπάρξει οριζόντιο lockdown»- Τι θα γίνει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

«Δεν θα ξανά υπάρξει οριζόντιο lockdown»- Τι θα γίνει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου οριζόντιου lockdown λόγω της πανδημίας ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Παπαγεωργίου, επισημαίνοντας ότι εάν χρειαστεί θα εξεταστεί το ενδεχόμενο τοπικών lockdown.

«Είμαστε πολύ πιο έτοιμοι και γνωρίζουμε περισσότερα πράγματα από τότε που ξεκίνησε η κρίση. Έχουμε πλέον αλγόριθμους, μέτρα κτλ. Τρέξαμε γρήγορα και περάσαμε την πρώτη φάση καλά» σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης, ο οποίος μίλησε για ένα ΄πρωτόγνωρο γεγονός γοα το οποίο δεν υπήρχε καμία εμπειρία.

«Η επανεκκίνηση της οικονομίας έγινε ομαλά, δεν είχαμε προβλήματα με τους κανόνες, υπήρξε καλά μελετημένο σχέδιο. Υπάρχουν κλάδοι της οικονομίας, όπως το λιανικό εμπόριο, που ο τζίρος παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Από την άλλη, η εστίαση είναι σαφώς σε χαμηλότερα ποσοστά σε σχέση με πέρυσι, καθώς ο κόσμος είναι διαστακτικός. Σε αυτό έχει συμβάλει και η πτώση του τουρισμού. Ένας τομέας που σαφώς έχει πληγεί είναι ο τουρισμός, και βασική μας επιδίωξη είναι να διατηρήσουμε και να στηρίξουμε τις θέσεις εργασίας» ανέφερε, προσθέτοντας ότι ΄καλύτερη εικόνα για την υφεση θα υπάρχει στο τέλος του τρίτου τριμήνου. «Για τον τουρισμό φέτος, θα ξέρουμε προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ για την εστίαση θα μπορούμε να βγάλουμε πρώτα συμπεράσματα προς τα τέλη Αυγούστου» σημείωσε.

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες από τις εικόνες συνωστισμού σε πανηγύρια ο υφυπουργός Ανάπτυξης, τόνισε ότι ισχύει το μέτρο των 6 ατόμων ανά τραπέζι και δεν πρόκειται να υπάρξει χαλάρωση ή διεύρυνση του μέτρου αυτού. Ωστόσο -όπως είπε- «δεν είμαστε στην κατεύθυνση να απαγορεύσουμε τα πανηγύρια. Στην εστίαση όμως ίσως υπάρξει ένα άνοιγμα, να κάθονται περισσότερα από 6 άτομα σε ένα τραπέζι. Υπάρχει ως θέμα και το εξετάζει η Επιτροπή Επιστημόνων».

Ο κ. Παπαθανάσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην «έκρηξη» -όπως είπε- του ηλεκτρονικού εμπορίου εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η πρακτική αυτή ήρθε για να μείνει, ενώ σχετικά με τις επενδύσεις επεσήμανε ότι η χώρα μας είναι στο επίκεντρο και υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον ακόμη λόγω και του ότι θεωρείται μια ασφαλής χώρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 4 =