αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔεν επηρεάστηκε η Αθηναϊκή Ριβιέρα από τη ρύπανση με το πετρέλαιο- Τι λένε οι ξενοδόχοι

Δεν επηρεάστηκε η Αθηναϊκή Ριβιέρα από τη ρύπανση με το πετρέλαιο- Τι λένε οι ξενοδόχοι

Ανεπηρέαστο αφήνει, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το τουριστικό προϊόν, της υπό ανάπτυξη Αθηναϊκής Ριβιέρας, η περιβαλλοντική ρύπανση που προκάλεσε η διαρροή πετρελαίου από το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ». Τα ξενοδοχεία της παραλιακής ζώνης συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά και δεν έχουν δεχτεί παρά μόνο λίγες ακυρώσεις από τους ξένους τουρίστες, κάτι όμως που θεωρείται συνηθισμένο. Επίσης δεν έχουν καταγραφεί παρά μόνο λίγα παράπονα, ενώ και οι ξενοδόχοι ενημερώνουν αναλυτικά τους πελάτες τους για την κατάσταση.

Το κυριότερο, όμως, όπως επισημαίνουν στη Ναυτεμπορική παράγοντες της αγοράς, είναι ότι στα συμβόλαια που διαπραγματεύονται τώρα οι ξενοδόχοι με τουριστικούς οργανισμούς για την επόμενη σεζόν δεν έχει τεθεί κανένα ζήτημα σχετικά με τη ρύπανση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των ξενοδόχων αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν έχει βγει ερμηνευτική εγκύκλιος για το τέλος διαμονής και δεν γνωρίζουν πώς θα γίνει η χρέωση, αναφέρουν χαρακτηριστικά στη «Ν». Σημειώνεται ότι η Αθήνα έχει λίγα συμβόλαια, αφού κινείται περισσότερο με απευθείας κρατήσεις, κυρίως για city break, αλλά η θετική κίνηση που καταγράφεται στα συμβόλαια είναι ενδεικτική. Το 2018 εξάλλου είναι χρονιά Ποσειδωνίων και τα ξενοδοχεία στο μέτωπο των ακτών της Αθήνας αναμένουν να φιλοξενήσουν τον προσεχή Ιούνιο τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας που θα επισκεφτούν τη χώρα μας για να κλείσουν μεγάλα deals με τους Έλληνες εφοπλιστές.

Οι ξενοδόχοι πάντως επισημαίνουν ότι πιθανώς η εικόνα να ήταν τελείως διαφορετική αν το περιστατικό γινόταν τον Ιούνιο αντί του Σεπτεμβρίου. Σε τέτοια περίπτωση, εκτιμούν οι άνθρωποι του τουρισμού, οι επιπτώσεις θα ήταν πολλαπλάσιες.

Πάντως η πετρελαιοκηλίδα που «μαύρισε» τις ακτές του Σαρωνικού είχε επιπτώσεις στα beach bar, τα οποία λειτουργούν κυρίως με τους κατοίκους της πρωτεύουσας. Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου η μεγάλη κίνηση μεταφέρθηκε, αναφέρουν οι πληροφορίες, στην άλλη πλευρά των ακτών της Αττικής.  Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής, Αλέξανδρο Βασιλικό, όσο γρηγορότερα τελειώσει αυτή η υπόθεση τόσο λιγότερες επιπτώσεις θα έχει σε όλα τα επίπεδα.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − twelve =