αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν είναι τόσο διασκεδαστικό να είσαι… εγώ»: Ο Elon Musk, η πικρή παραδοχή και η παγίδα που πρέπει να αποφύγεις

«Δεν είναι τόσο διασκεδαστικό να είσαι… εγώ»: Ο Elon Musk, η πικρή παραδοχή και η παγίδα που πρέπει να αποφύγεις

Η ερώτηση προς τον Elon Musk ήταν ξεκάθαρη: Τι θα συμβούλευε τους νέους σε όλο τον κόσμο, που θέλουν να γίνουν σαν τον ίδιο. Η απάντηση του όμως, ίσως ήταν λίγο απρόβλεπτη. «Δεν είναι τόσο διασκεδαστικό να είσαι… εγώ» είπε γελώντας ο Musk, σε πρόσφατο event στο οποίο βρέθηκε. Αυτή είναι μια πικρή παραδοχή, που δείχνει ότι πίσω από τα μεγάλα success stories υπάρχουν όντως δύσκολες καταστάσεις.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι θέλω να είμαι εγώ», συμπλήρωσε ο ιδρυτής των Tesla, SpaceX, SolarCity και Boring Company, με το κοινό να ξεσπά σε γέλια.

Στη συνέχεια, με αρκετά πιο σοβαρό ύφος, σημείωσε ότι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα, για κάποιον που θέλει να εξελιχτεί και να κάνει πράγματα, είναι να μελετήσει τη φυσική. Και όχι μόνο τις εξισώσεις, οι οποίες παραδέχτηκε πάντως ότι είναι χρήσιμες. Αλλά το σημαντικότερο είναι να εξετάσεις το πως λειτουργούν τα πράγματα στην φυσική.

Είπε και κάτι ακόμα σημαντικό: «Μπορεί να είσαι, ως ένα βαθμό, λάθος σε κάτι. Όμως το σημαντικό είναι ο στόχος σου να γίνεται όλο και λιγότερο λάθος, όσο περνά ο καιρός». Αμέσως μετά, μίλησε για την παγίδα που πρέπει να αποφύγεις, στη οποία έχει πέσει και ο ίδιος. Μερικές φορές, θέλεις να γίνει πραγματικότητα κάτι, ακόμα κι αν δεν μπορεί να συμβεί. Έτσι δεν «βλέπεις» την πραγματική αλήθεια.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία, είναι σημαντικό να ακούς το feedback. Ακόμα και από τους φίλους σου, που πιθανόν δεν θα σου πουν κακά λόγια. Στο τέλος, αν ακολουθήσεις τα σωστά βήματα, θα φτάσεις στον σωστό στόχο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × one =