αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔεν είναι… μόνο η καλοσύνη: Οι 3 βασικοί λόγοι για τους οποίους η Amazon αύξησε τον κατώτατο μισθό

Δεν είναι… μόνο η καλοσύνη: Οι 3 βασικοί λόγοι για τους οποίους η Amazon αύξησε τον κατώτατο μισθό

Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου. Και αναμφίβολα είναι θετική: Η Amazon αποφάσισε να αυξήσει τον κατώτατο μισθό εντός της εταιρίας. Πλέον οι εργαζόμενοι της θα αμείβονται, το λιγότερο, με 15 δολάρια την ώρα. Οι αυξήσεις ισχύουν για όλους τους υπαλλήλους της στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων πλήρους και μερικής απασχόλησης, καθώς και του εποχιακού προσωπικού, αρχής γενομένης από την 1η Νοεμβρίου.

Πως όμως έφτασε ο τεχνολογικός κολοσσός σε αυτή την απόφαση; Δεν είναι… μόνο η καλοσύνη. Eίναι δεδομένο ότι η Amazon όπως και όλες οι μεγάλες εταιρίες θέλουν να βγάζουν ένα θετικό προφίλ προς τα έξω. Κάτι στο οποίο βοηθούν και τέτοιες ενέργειες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, υπήρξαν και μια σειρά από άλλες πιέσεις, που οδήγησαν στην αύξηση του κατώτατου μισθού.

Τρεις βασικοί παράγοντες έπαιξαν ρόλο, όπως σημειώνεται στο παρακάτω βίντεο του AJ+. Πρώτα από όλα, υπήρξαν σημαντικές πιέσεις από το κίνημα «Παλεύουμε για τα 15». Ένα κίνημα αποτελούμενο από εργαζόμενους και ακτιβιστές, το οποίο δημιουργήθηκε το 2012 και πιέζει μεγάλες εταιρίες όπως η Amazon στο να παρέχουν καλύτερα προνόμια στους εργαζομένους τους. Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλους τους λόγους που συνέβαλαν στον να φτάσουμε αύξηση του κατώτατου μισθού στην Amazon.

The People Behind Amazon's Pay Raise

This is how Amazon was forced to raise its minimum wage.

Gepostet von AJ+ am Mittwoch, 3. Oktober 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 3 =