αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν διακόπτουν»: Οι άνθρωποι με τους οποίους όλοι θέλουν να συζητούν, εφαρμόζουν 4 απλές τακτικές

«Δεν διακόπτουν»: Οι άνθρωποι με τους οποίους όλοι θέλουν να συζητούν, εφαρμόζουν 4 απλές τακτικές

Οι βαθιές συζητήσεις είναι αυτές που μπορούν να σε φέρουν πιο κοντά με έναν άνθρωπο, να δημιουργήσουν μια νέα φιλία ή να σου ανοίξουν μια νέα επαγγελματική ευκαιρία. Αλλά τι πρέπει να κάνεις πρακτικά, για να ανοίξεις μια ωραία συζήτηση; Υπάρχουν μερικές απλές τακτικές, τις οποίες εφαρμόζουν οι άνθρωποι που κάνουν καλές συζητήσεις. Αυτές παραθέτει σε άρθρο του το ipop.gr.

Ξέρουν ακριβώς πόσες λεπτομέρειες θα πουν

Για να μην ξεφύγει η συζήτηση λένε τόσα… όσα. Ξέρουν πως να παραλείψουν κάτι που θα κουράσει και δεν θα προσθέσει κάτι σημαντικό στην όλη ιστορία.

Προσθέτουν μόνο τις λεπτομέρειες που είναι σημαντικές για να καταλάβει ο άλλος την ιστορία. Δεν χρειάζεται να πουν συγκεκριμένες ημερομηνίες και ονόματα και δεν κουράζουν. Κατευθείαν to the point λοιπόν!

Δεν διακόπτουν

Δεν διακόπτουν για να πουν τη δική τους ιστορία ή εμπειρία πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Μπορεί να συμπάσχεις, μπορεί να βρίσκεις κοινά σημεία, αλλά και πάλι δεν θα πρέπει να διακόψεις τον άλλον για να πεις τη δική σου εμπειρία, εφόσον δεν σου ζητηθεί.

Αυτή η συνήθεια είναι λίγο παιδική και μπορεί να χαλάσει το νόημα της συζήτησης.

Ακούνε τον άλλον

Ακούνε χωρίς να διακόπτουν. Πόσο σημαντικό είναι αυτό; Πολύ! Συνέχεια κάτι μας αποσπά την προσοχή αλλά ένας άνθρωπος που ξέρει να κάνει ουσιαστικές συζητήσεις παραμένει συγκεντρωμένος. Κοιτά τον άλλον στα μάτια, κάνει ερωτήσεις και ακούει.

ουσιαστικές συζητήσεις

Παραδέχονται αυτά που δεν γνωρίζουν

Δεν μπορούμε να τα γνωρίζουμε όλα και δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από αυτόν που κάνει πως τα ξέρει όλα. Οι άνθρωποι που κάνουν καλές συζητήσεις, αποδέχονται κάτι που δεν ξέρουν, σε αφήνουν να ολοκληρώσεις και στη συνέχεια σε ρωτούν για να τους εξηγήσεις το σημείο που δεν κατάλαβαν.

Εξάλλου όταν κάνεις ερωτήσεις φαίνεται πως παρακολουθείς τον άλλον, δείχνεις το ενδιαφέρον σου και θέλεις να μάθεις περισσότερα.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 20 =