αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔεν βρίσκουν προσωπικό στα τουριστικά καταλύματα- Καταφεύγουν σε νέους συνταξιούχους και εκπαιδευτικούς

Δεν βρίσκουν προσωπικό στα τουριστικά καταλύματα- Καταφεύγουν σε νέους συνταξιούχους και εκπαιδευτικούς

Επιστολή έστειλε η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος προς τους υπουργούς  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωνσταντίνο Χατζηδάκη και Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, στην  οποία ζητείται νομοθετική παρέμβαση ώστε να μπορέσουν να εργαστούν στον τουριστικό κλάδο για την καλοκαιρινή σεζόν νέοι συνταξιούχοι, αλλά και εκπαιδευτικοί.

Σκοπός της πρότασης να αντιμετωπιστεί η μεγάλη έλλειψη προσωπικού στον τουρισμό, που γίνεται όλο και πιο έντονη όσο ανεβαίνουν οι αφίξεις και οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία και βαδίζουμε προς την “καρδιά” του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με την ΣΕΤΚΕ, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει προσπάθειες για την εξεύρεση εργαζομένων στον τουρισμό και έχουν δοθεί κίνητρα, όπως ενδεικτικά με την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία προβλέπει αύξηση στους μισθούς 3% για τη φετινή χρονιά και επιπλέον 4% για το επόμενο έτος, αυτές δεν έχουν αποδώσει και το εν λόγω πρόβλημα παραμένει δυσεπίλυτο.

“Ωστόσο, υφίσταται έντονο ενδιαφέρον για εργασία, τόσο από νέους συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν την ικανότητα (σωματική και πνευματική) να εργασθούν, όσο και από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είτε δεν εργάζονται τους θερινούς μήνες είτε επιθυμούν να έχουν παράλληλη απασχόληση” σημειώνει στην επιστολή της.

Όσον αφορά τους συνταξιούχους, η πρόταση των καταλυμάτων είναι να μην υπάρξει 30% περικοπή στη σύνταξή τους για τους μήνες που θα εργαστούν στον τομέα του τουρισμού και όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς να δύνανται να παρέχουν παράλληλη εργασία ανεξαρτήτως των υφιστάμενων σχέσεων εργασίας – σύμβασεών τους. Επιπροσθέτως και οι δύο κοινωνικές ομάδες να φορολογούνται για το εισόδημα που θα λαμβάνουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκόπελος: Ελεγκτές του ΕΦΚΑ πήγαν σε beach bar να ελέγξουν για ανασφάλιστους εργαζομένους και ο ιδιοκτήτης έγινε έξω φρενών

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 2 =