αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν αλλάζω, είμαι αυτός που είμαι»: 3 φράσεις που δεν λένε ποτέ οι πετυχημένοι άνθρωποι

«Δεν αλλάζω, είμαι αυτός που είμαι»: 3 φράσεις που δεν λένε ποτέ οι πετυχημένοι άνθρωποι

Οι ιδιαίτερα επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν συχνά ένα κοινό χαρακτηριστικό, λένε οι ψυχολόγοι: Οι εσωτερικοί τους μονόλογοι είναι θετικοί και αισιόδοξοι.

Αυτό μπορεί να είναι ένα κρίσιμο στοιχείο για την επίτευξη της επιτυχίας: Είναι δύσκολο να πετύχετε έναν στόχο ή να φτάσετε σε ένα ορόσημο εάν λέτε συνεχώς στον εαυτό σας ότι «δεν μπορεί». Η αρνητική αυτο-ομιλία μπορεί να έχει μακροχρόνιο αντίκτυπο με την πάροδο του χρόνου, οδηγώντας σε άγχος, κατάθλιψη και μακροπρόθεσμο πλήγμα στην αυτοπεποίθησή σας, δείχνει έρευνα.

To CNBC παραθέτει τρεις τοξικές φράσεις που οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν λένε ποτέ στον εαυτό τους, σύμφωνα με ψυχολόγους και ειδικούς δημόσιας ομιλίας.

«Δεν είμαι άξιος της επιτυχίας μου»

Περισσότερο από το 80% των ανθρώπων αντιμετωπίζουν αισθήματα του ‘συνδρόμου απατεώνων’ στη ζωή τους, σύμφωνα με έρευνα. Αυτό μπορεί να σας παρακινήσει να χρησιμοποιήσετε φράσεις όπως «Δεν αξίζω την επιτυχία μου» ή «Δεν το αξίζω αυτό», σύμφωνα με την Christina Helena, ειδικό σε δημόσια ομιλία και ομιλήτρια του TEDx.

«Δεν είμαι τόσο καλός όσο αυτοί»

Σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι «διαφημίζουν» συνεχώς τα σημαντικότερα κομμάτια της ζωής τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς να αποκαλύπτουν τις δυσκολίες και τις αποτυχίες τους, μπορεί να αρχίσετε να πιστεύετε ότι οι άλλοι άνθρωποι είναι καλύτεροι από εσάς.

Ίσως νιώθετε ότι δεν θα φτάσετε ποτέ τους ανθρώπους που σέβεστε και θαυμάζετε περισσότερο. Μπορεί να πείτε στον εαυτό σας: «Δεν είμαι τόσο καλός όσο αυτοί» ή «Δεν θα έχω ποτέ τη ζωή που έχουν αυτοί».

«Αντί να εστιάζετε στο γεγονός ότι δεν είστε τόσο όμορφοι ή αστείοι ή καινοτόμοι όσο κάποιος άλλος, εστιάστε στα χαρακτηριστικά που φέρνετε στο τραπέζι», έγραψε η λέκτορας του Πανεπιστημίου Yale Emma Seppälä στο CNBC τον περασμένο μήνα.

«Δεν αλλάζω, είμαι αυτός που είμαι»

Εάν λέτε συνεχώς στον εαυτό σας, «Δεν αλλάζω» ή «Αυτός είμαι», περιορίζετε τον εαυτό σας στο να μαθαίνει, σύμφωνα με την ψυχολόγο και συγγραφέα Cortney Warren.

«Τα άτομα με χαμηλή συναισθηματική νοημοσύνη είναι συχνά πιο άκαμπτα και δεν καταβάλλουν προσπάθειες για να αλλάξουν ή να εξελιχθούν», έγραψε η Warren. «Οι ισχυρές πεποιθήσεις είναι σημαντικές, αλλά το ίδιο είναι και το να είμαστε ανοιχτοί σε νέες δυνατότητες».

Την επόμενη φορά που θα δείτε κάποια σχόλια από το αφεντικό σας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη φράση που προτείνει η ψυχολόγος: «Πρέπει να σκεφτώ περισσότερο αυτό που λέτε. Θέλω να είμαι ανοιχτός σε σχόλια για τον εαυτό μου, ακόμα και όταν είναι δύσκολο να τα ακούσω».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 4 =