αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν ακούνε ιδέες από άλλους»: 5+1 χαρακτηριστικά των απαίσιων leaders

«Δεν ακούνε ιδέες από άλλους»: 5+1 χαρακτηριστικά των απαίσιων leaders

Όλοι έχουμε τύχει να συνεργαστούμε με τέτοιους εργοδότες. Δηλαδή, με κακούς business leaders, οι οποίοι έχουν μείνει σε ένα μάλλον «παλιό» στιλ διαχείρισης. Και κάπως έτσι, δημιουργούν ένα κακό περιβάλλον εργασίας, που περιορίζει την δημιουργικότητα, ενώ δεν λείπουν και οι φωνές με κάθε μικρή ή μεγαλύτερη αφορμή.

Είναι από τις περιπτώσεις εκείνες, που ξυπνάς το πρωί και δεν θες… να πας στην δουλειά σου. Αργά ή γρήγορα ξεκινάς το ψάξιμο και τελικά μετακομίζεις σε κάποια άλλη επαγγελματική στέγη. Αλλά αν προσπαθήσουμε να «αποκρυπτογραφήσουμε» αυτούς τους κακούς leaders, ποια είναι τα χαρακτηριστικά που έχουν συνήθως; Ναι, είναι αυτά που πρέπει να αποφύγεις. Εδώ είναι 7 τέτοια χαρακτηριστικά.

1# Δεν ακούνε. Θεωρούν ότι μπορούν να τα κάνουν όλα καλύτερα από τους άλλους. Άρα δεν χρειάζεται να ακούσουν. Μόνο δίνουν εντολές.

2# Δεν θέλουν ιδέες από άλλους. Συνέχεια του point No1. Αφού οι leaders αυτοί θεωρούν ότι «τα κάνουν όλα καλύτερα», φυσικά δεν ακούνε και ιδέες από άλλους. Ακόμα κι αν φτάσουν στα αυτιά τους, τις απορρίπτουν.

3# Δεν νοιάζονται για την ανάπτυξη των εργαζομένων τους. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος της επιχείρησης. Δεν θέλουν την παράλληλη ανάπτυξη των εργαζομένων και της ομάδας τους. Αρκεί απλά να έρχεται το καλό αποτέλεσμα για την εταιρία.

4# Αργοί στις αλλαγές. Το «έτσι κάναμε πάντα την δουλειά», είναι βασικός κανόνας μέσα στο γραφείο. Δεν θέλουν να κάνουν αλλαγή, προσαρμογή, βελτίωση. Ακόμα κι αν τα νέα δεδομένα απαιτούν αλλαγές. Και φυσικά και εσύ πρέπει να προσαρμοστείς στους κανόνες τους.

5# Κακοί στην επικοινωνία. Αυτοί οι leaders μπορεί να έχουν κάποια skills πάνω στην δουλειά, ωστόσο δεν μπορούν να μεταφέρουν τους στόχους και το όραμα τους στους άλλους. Δεν μπορούν να σου δώσουν ένα επιπλέον κίνητρο.

6# Δουλεύουν 24/7. Και που είναι το κακό σε αυτό, θα αναρωτηθεί ίσως κάποιος. Ειναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι εργοδότες δουλεύουν πολλές ώρες. Ωστόσο, αν κάποιους δουλεύει όλη την ημέρα, κάθε ημέρα, λογικά θα ζητήσει και από εσένα να κάνεις κάτι αντίστοιχο (παρόλο που έχετε διαφορετικούς ρόλους). Επίσης, ένας εργοδότης που δεν έχει προσωπική ζωή, είναι ικανός να σε ελέγχει κάθε λεπτό που περνά, ακόμα και για ασήμαντα tasks. Πρωί, βράδυ, Σαββατοκύριακα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =