αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν έχω χρόνο»: 5 φράσεις που χρησιμοποιούν συχνά οι αποτυχημένοι άνθρωποι

«Δεν έχω χρόνο»: 5 φράσεις που χρησιμοποιούν συχνά οι αποτυχημένοι άνθρωποι

Όλοι θέλουμε να είμαστε επιτυχημένοι, αλλά μερικές φορές, τα δικά μας λόγια και νοοτροπίες μας παρεμποδίζουν.

Η ψυχολογία αποκαλύπτει ότι ο τρόπος που μιλάμε στον εαυτό μας και στους άλλους δημιουργεί μοτίβα που μπορούν είτε να μας ωθήσουν μπροστά είτε να μας κρατήσουν πίσω.

Λοιπόν, τι είδους γλώσσα δείχνει ότι δεν θα φτάσεις στην επιτυχία; Ας βουτήξουμε σε 5 φράσεις που χρησιμοποιούν συχνά οι αποτυχημένοι άνθρωποι και ας διερευνήσουμε γιατί μπορούν να σε αυτοσαμποτάρουν.

1) «Δεν μπορώ».

Η δήλωση «δεν μπορώ» αμέσως κλείνει την πόρτα στις πιθανότητες.

Αποκαλύπτει ένα άτομο που επικεντρώνεται αποκλειστικά στους περιορισμούς, αντί να βρίσκει δημιουργικές λύσεις ή μια προθυμία ακόμη και να δοκιμάσει.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ασπάζονται αυτό που οι ψυχολόγοι αποκαλούν νοοτροπία ανάπτυξης, κατανοώντας ότι η ευφυΐα και το ταλέντο μπορούν να αναπτυχθούν μέσω προσπάθειας. Δεν λένε «δεν μπορώ».

2) «Δεν είναι δίκαιο».

Ο κόσμος δεν είναι πάντα δίκαιος. Η παραμονή σε αυτό το γεγονός γεννά δυσαρέσκεια και μια αίσθηση θυματοποίησης.

Οι αποτυχημένοι άνθρωποι τείνουν να εστιάζουν σε μεγάλο βαθμό στις αντιληπτές αδικίες, δημιουργώντας μια αφήγηση όπου… οι εξωτερικές δυνάμεις στοιβάζονται εναντίον τους (ψυχολογικά γνωστή ως νοοτροπία θύματος).

Η καθήλωση σε αντιληπτές αδικίες δημιουργεί μια αίσθηση θυματοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι πιστεύετε ότι οι εξωτερικές δυνάμεις ελέγχουν τα αποτελέσματά σας, γεγονός που σας κάνει παθητικούς.


3) «Έτσι είμαι».

Οι αποτυχημένοι άνθρωποι μπορεί να το χρησιμοποιήσουν ως δικαιολογία για αρνητικές συμπεριφορές, συχνά εσωτερικά προσηλωμένες στις δικές τους αντιληπτές ελλείψεις (αλλιώς γνωστές ως γνωστική παραμόρφωση).

Ξεχάστε να ζητάτε συγγνώμη και να αναλαμβάνετε ευθύνη για λάθη ή ελλείψεις.

Η ισχυρή πίστη στην προσωπική ανάπτυξη και οι δυνατότητες αλλαγής είναι βασικά συστατικά για την επιτυχία σε πολλές πτυχές της ζωής, κάτι που τείνει να λείπει από εκείνους που χρησιμοποιούν τακτικά αυτές τις λέξεις.

4) «Δεν έχω χρόνο».

Όλοι έχουμε τις ίδιες 24 ώρες την ημέρα. Και αν θέλατε πραγματικά να εκτελέσετε ή να ολοκληρώσετε ό,τι σκέφτεστε, πιθανότατα θα είχατε επιτυχία (ή τουλάχιστον θα ξεκινούσατε να εργάζεστε προς αυτόν τον στόχο).

Ωστόσο, αυτή η δήλωση αφορά λιγότερο την πραγματική έλλειψη χρόνου και περισσότερο την εσφαλμένη διαχείριση χρόνου.

Οι αποτυχημένοι άνθρωποι μπορεί να το χρησιμοποιήσουν για να δικαιολογήσουν την αναβλητικότητα ή την απροθυμία να δεσμευτούν σε σημαντικά καθήκοντα που θα τους οδηγήσουν τελικά μπροστά.

5) «Τα παρατάω».

Η επιμονή είναι συχνά η διαφορά ανάμεσα στο να πετύχεις τους στόχους σου ή να συμβιβαστείς με λιγότερα.

Το να πεις «τα παρατάω» αποκαλύπτει μια εύθραυστη νοοτροπία που καταρρέει υπό την πίεση. Πετάς την λευκή πετσέτα.

Μερικοί άνθρωποι απλώς πιστεύουν ότι είναι πραγματικά ανίκανοι. Ίσως λόγω επαναλαμβανόμενων λαθών ή κακών εμπειριών του παρελθόντος, αρχίζουν να πέφτουν σε ένα μοτίβο αδυναμίας.

Έχοντας αντιμετωπίσει το άγχος πολλές φορές, πλένουν γρήγορα τα χέρια τους από οτιδήποτε μπορεί να τους φέρει σε παρόμοια κατάσταση.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι, από την άλλη πλευρά, τείνουν να επαναπροσδιορίζουν τις αποτυχίες ως προσωρινά εμπόδια και να επιμένουν μπροστά στις δυσκολίες. Σπάνια θα τους πιάσεις να παραιτούνται, εκτός αν μια εργασία είναι πραγματικά αδύνατη ή υπάρχουν άλλοι παράγοντες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 5 =