αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν έχω τίποτα να κερδίσω από αυτό»: 5 πράγματα που θα πει ένα ύπουλο άτομο για να κερδίσει την εμπιστοσύνη σου

«Δεν έχω τίποτα να κερδίσω από αυτό»: 5 πράγματα που θα πει ένα ύπουλο άτομο για να κερδίσει την εμπιστοσύνη σου

Έχετε συναντήσει ποτέ κάποιον που φαινόταν πολύ καλός για να… είναι αληθινός; Πιθανότατα έχετε συναντήσει ψεύτικους ανθρώπους που προσπαθούν να φανούν πιο αξιόπιστοι από ό,τι στην πραγματικότητα.

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι πρώτες εντυπώσεις έχουν σημασία. Ακόμη χειρότερα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να δημιουργήσουν οποιαδήποτε αφήγηση, καθιστώντας την αναγνώριση των σημαδιών της αυθεντικότητας ζωτικής σημασίας.

Κατανοώντας τις συμπεριφορές και τις δηλώσεις των ψεύτικων ανθρώπων, μπορούμε να πλοηγηθούμε καλύτερα στις σχέσεις και τις αλληλεπιδράσεις μας.

Τώρα θα δούμε 5 πράγματα που θα πει ένα ύπουλο άτομο για να κερδίσει την εμπιστοσύνη σου.

1. «Έχω βρεθεί κι εγώ εκεί»

Η χρήση της ενσυναίσθησης μπορεί να είναι ένας γνήσιος τρόπος σύνδεσης με τους άλλους. Ωστόσο, οι ψεύτικοι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά αυτή τη φράση, ακόμα κι αν δεν έχουν βιώσει την Χ κατάσταση από πρώτο χέρι. Είναι μια τακτική να δημιουργείς γρήγορα έναν δεσμό. Ένα αξιόπιστο, αυθεντικό άτομο δεν δημιουργεί «με το ζόρι» τη σύνδεση – αλλά της επιτρέπει να χτιστεί φυσικά.

Για παράδειγμα, όταν κάποιος μοιράζεται έναν προσωπικό αγώνα, ένα ψεύτικο άτομο μπορεί να χτυπήσει με το «Έχω βρεθεί κι εγώ εκεί», ακόμα κι αν οι εμπειρίες του είναι πολύ διαφορετικές ή ανύπαρκτες. Αυτή η ψευδής ενσυναίσθηση μπορεί να είναι παραπλανητική και να μειώσει τα συναισθήματα ή τις εμπειρίες του αρχικού ατόμου.

2. «Εμπιστέψου με, δεν λέω ποτέ ψέματα»

Η γνήσια εμπιστοσύνη χτίζεται με την πάροδο του χρόνου και με πράξεις, όχι μόνο με λόγια. Οι ψεύτικοι άνθρωποι, ωστόσο, μπορεί να τονίσουν την ειλικρίνειά τους χωρίς να τους ζητηθεί. Είναι σαν να προσπαθούν να πείσουν όχι μόνο τον ακροατή. Αντίθετα, προσπαθούν να αυτο-επικυρώσουν την αξία τους.

Για παράδειγμα, σε μια συζήτηση για ένα αμφιλεγόμενο θέμα, μπορεί να παρέμβουν με το «Εμπιστέψου με, δεν λέω ποτέ ψέματα», ακόμη και όταν κανείς δεν αμφισβήτησε την ειλικρίνειά τους.

3. «Όλοι λένε ότι είμαι ο καλύτερος/η σε…»

Οι ασαφείς εγκρίσεις είναι ένα κλασικό σημάδι ότι κάποιος προσπαθεί να ενισχύσει την αξιοπιστία του χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία. Οι ψεύτικοι άνθρωποι συχνά καταφεύγουν σε γενικούς και απροσδιόριστους επαίνους. Αυτό συμβαίνει επειδή προσπαθούν να κάνουν τους εαυτούς τους να φαίνονται πιο ικανοί ή συμπαθείς.

Φανταστείτε κάποιον σε ένα ομαδικό περιβάλλον να ισχυρίζεται: «Όλοι λένε ότι είμαι ο καλύτερος στο να δίνω συμβουλές». Αλλά παρατηρείτε πώς κανείς στην ομάδα δεν έχει ζητήσει ποτέ τη συμβουλή του.

4. «Είμαι ακριβώς όπως εσύ»

Η δημιουργία κοινού εδάφους μπορεί να είναι ένας γνήσιος τρόπος να δεθείτε με κάποιον. Ωστόσο, οι ψεύτικοι άνθρωποι μπορεί να χρησιμοποιήσουν αυτή τη φράση για να δημιουργήσουν μια σύνδεση που βασίζεται σε επιφανειακές ή ανύπαρκτες ομοιότητες.

Για παράδειγμα, όταν μαθαίνει ότι κάποιος απολαμβάνει την πεζοπορία, ένα ψεύτικο άτομο μπορεί να απαντήσει γρήγορα με “Είμαι ακριβώς όπως εσύ, μου αρέσει η πεζοπορία!” ακόμα κι αν δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους… σε μονοπάτι. Αυτός ο μιμητισμός μπορεί να είναι μια τακτική για να κερδίσεις εμπιστοσύνη ή εύνοια.

5. «Δεν έχω τίποτα να κερδίσω από αυτό»

Οι ψεύτικοι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά αυτή τη δήλωση για να εμφανιστούν ως ανιδιοτελείς ή αλτρουιστές. Με τον ισχυρισμό ότι δεν έχουν απώτερα κίνητρα, στοχεύουν να φαίνονται πιο αξιόπιστοι. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να έχουν κρυφές ατζέντες.

Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να προωθήσει ένα συγκεκριμένο προϊόν ή ιδέα, τονίζοντας ότι «δεν έχει τίποτα να κερδίσει από αυτό». Αλλά στην πραγματικότητα, μπορεί να ωφεληθούν έμμεσα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three − 1 =