αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν έχει να κάνει με τα χρήματα ή τις γνωριμίες. Είσαι έτοιμος να εργαστείς και να τους ξεπεράσεις όλους;»

«Δεν έχει να κάνει με τα χρήματα ή τις γνωριμίες. Είσαι έτοιμος να εργαστείς και να τους ξεπεράσεις όλους;»

Ο Mark Cuban έχει καταγράψει το δικό του success story. Ξεκίνησε από το μηδέν και σήμερα είναι διάσημος επιχειρηματίας και επενδυτής. Φυσικά, έχει φτάσει να διαθέτει μια περιουσία εκατομμυρίων δολαρίων. Ενώ είναι και ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του, είναι ότι στις ομιλίες και τα σεμινάρια που κάνει, μιλά αρκετά ωμά. O ίδιος έχει πει ότι για να φτάσεις στην επιχειρηματική επιτυχία, χρειάζεσαι 3 πράγματα. Το πρώτο είναι να ξέρεις να κάνεις πωλήσεις. Δεν υπάρχει πλέον επιχείρηση χωρίς πωλήσεις. Το δεύτερο πράγμα, είναι αυτό που λέει και το σλόγκαν της Nike: «Just Do it».

«Όταν πάω σε κολέγια για ομιλίες, μου λένε: ‘Θα με βοηθήσεις, θα με βοηθήσεις, θα με βοηθήσεις;’. Βοήθα τον εαυτό σου. Just Do it», τονίζει ο Mark Cuban.

Το τρίτο συστατικό της επιτυχίας είναι η προετοιμασία. Πρέπει να γνωρίζεις όσα περισσότερα μπορείς για το πεδίο στο οποίο θα δραστηριοποιηθείς. Να ξέρεις δεδομένα για την επιχείρηση σου και τους πελάτες σου.

Στο παρακάτω γράφημα, θα δεις 7 συγκεκριμένες συμβουλές που έχει δώσει ο Mark Cuban κατά τη διάρκεια της διαδρομής του. «Μην ξεκινήσεις μια επιχείρηση, αν δεν είναι μια εμμονή σου και κάτι που αγαπάς», λέει ανάμεσα σε άλλα.

https://i.pinimg.com/564x/2b/50/0c/2b500c3f2d865b6b6a9e74959b06e95c.jpg?b=t

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 3 =