αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔεν έχεις χρόνο για networking; Εδώ είναι 4 τακτικές για να το κάνεις κομμάτι της καθημερινότητας σου

Δεν έχεις χρόνο για networking; Εδώ είναι 4 τακτικές για να το κάνεις κομμάτι της καθημερινότητας σου

Το networking παίζει τον ρόλο του. Η δικτύωση που χτίζεις σε βάθος χρόνου μπορεί να σε βοηθήσει στην επαγγελματική σου διαδρομή. Όπως λένε πολλοί, οι πόρτες δεν ανοίγονται μόνες τους, αλλά υπάρχουν άνθρωποι πίσω από αυτές. Μία επαφή μέσα στην κατάλληλη εταιρία ή στον Χ Οργανισμό μπορεί να σου φανεί πολύ χρήσιμη.

Φυσικά δεν αρκεί μία… ανταλλαγή επαγγελματικής κάρτας, όπως πιστεύουν κάποιοι. Πρέπει να χτίσεις πιο βαθιές σχέσεις. Αυτό περιλαμβάνει συναντήσεις, οικοδόμηση εμπιστοσύνης, προσθήκη αξίας και καλλιέργεια αυτών των συνδέσεων.

Θεωρείς ότι δεν έχεις χρόνο για να τα κάνεις όλα αυτά; Ακολουθούν 4 απλοί τρόποι για να αναπτύξεις ένα ζωντανό δίκτυο που θα γίνει το κλειδί για να ανοίξεις τις πόρτες στην επιτυχία που αναζητάς.

Αφιερώστε 10-15 λεπτά καθημερινά για να προσεγγίσετε 3 άτομα. Εάν επικοινωνείτε με τρία άτομα την ημέρα μέσω ενός φωνητικού μηνύματος, μέσω email για τους δείξετε κάτι που ίσως θεωρούν συναρπαστικό, για μια σύσταση βιβλίου, μια ευχή γενεθλίων, ή μια απάντηση στην ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή οτιδήποτε άλλο, και το κάνετε αυτό 5 ημέρες την εβδομάδα, θα έχετε καλλιεργήσει 15 σχέσεις κάθε εβδομάδα, περίπου 60 κάθε μήνα και περίπου 180 κάθε τρίμηνο. Σκεφτείτε πόσο μεγάλο αντίκτυπο μπορεί να έχει αυτά τα 15 λεπτά την ημέρα.

Κάνε μία μικρή μάζωξη. Αν δεν θες να κάνεις networking με κάθε άτομο ξεχωριστά, μπορείς να συγκεντρώσεις μία μικρή ομάδα. Έτσι, μέσα από μια συνάντηση θα καταφέρεις να φέρεις κοντά διάφορους ανθρώπους, να τους γνωρίσεις καλύτερα και εσύ, ενώ παράλληλα θα χτίσεις και την φήμη σου ως «connector». Είτε επιλέξτε άτομα που γνωρίζονται μεταξύ τους, τα οποία θα επωφεληθούν και θα απολαύσουν μία συνάντηση επανασύνδεσης ή/και διαλέξτε μερικές από τις γενικότερες επαφές σας που θα απολάμβαναν και θα κέρδιζαν αξία από τη συνάντηση μεταξύ τους. Στο τέλος, θα έχετε επανασυνδεθεί με κάθε άτομο της συνάντησης χωρίς να το κάνετε ξεχωριστά, και κάθε συμμετέχων είναι πιθανό να φύγει από τη συνάντηση νιώθοντας ότι έχει περάσει ουσιαστικά ο χρόνος του.

30 days challenge. Για 30 ημέρες (ή για όποιο χρονικό ορίζοντα ορίσεις) δεσμεύσου να επικοινωνείς με ένα άτομο κάθε μέρα για να το βοηθήσεις με κάποιο τρόπο, χωρίς να ζητάς κάτι σε αντάλλαγμα. Ρώτα τους εάν έχουν έναν στόχο, ανάγκη ή κάτι αλλο στο οποίο θα μπορούσες να τους βοηθήσεις. Δεν χρειάζεται να υποσχεθείτε ότι θα το εκπληρώσετε (δεν έχεις μαγικό ραβδί), αλλά πρέπει να υποσχεθείτε ότι θα προσπαθήσετε. Αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να επικοινωνήσετε ξανά με διάφορους ανθρώπους στο δίκτυό σας και να τους βοηθήσετε στην επίτευξη των στόχων τους. Θα τους δώσεις αξία, και θα έρθετε πιο κοντά. Και φυσικά θα είναι πιο εύκολο να ζητήσεις την βοήθεια τους, αν την χρειαστείς στο μέλλον.

Συνάντα 1 άγνωστο άνθρωπο κάθε εβδομάδα. Θυμήσου και την τακτική που εφάρμοσε η ιδρύτρια της Extraordinary Routines, Madeleine Dore. Αποφάσισε να συναντά 1 άγνωστο άτομο κάθε εβδομάδα, για ένα έτος. Ακόμα και για κάποιον χαλαρό καφέ. «Στο πείραμα, όχι μόνο έμαθα την τέχνη της γρήγορης διασύνδεσης και την επέκταση πέρα από τα small talks, αλλά έμαθα και τα θεμελιώδη στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη δημιουργία μιας φιλίας», εξηγεί. Εδώ είναι και μερικά βασικά συμπεράσματα που έβγαλε μέσα από το «πείραμα» της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 1 =