αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔεν έχεις φτάσει εκεί που θες στη ζωή σου; Εδώ είναι 5 περιοριστικές πεποιθήσεις που ίσως έχεις (και πως να τις ξεπεράσεις)

Δεν έχεις φτάσει εκεί που θες στη ζωή σου; Εδώ είναι 5 περιοριστικές πεποιθήσεις που ίσως έχεις (και πως να τις ξεπεράσεις)

Είστε εκεί που θέλετε στη ζωή ή αισθάνεστε δυσαρεστημένοι; Ίσως να έχετε συμβιβαστεί με λιγότερα από ότι ονειρευόσασταν. Έχετε μήπως περιοριστικές πεποιθήσεις που στέκονται εμπόδιο στο δρόμο σας;

Η δημιουργία μίας καλύτερης ζωής εξαρτάται από τον τρόπο σκέψης σας και τη σκληρή δουλειά. Αν και ο χρόνος και οι ευκαιρίες παίζουν ρόλο, εσείς είστε υπεύθυνοι για την επίτευξη των στόχων σας. Αφού καθορίσετε τις φιλοδοξίες σας, σκεφτείτε εάν οι πεποιθήσεις σας, σας βοηθούν ή σας κρατούν πίσω.

Εδώ είναι 5 περιοριστικές πεποιθήσεις που μπορεί να σας κρατούν πίσω από την ευτυχία και την ικανοποίηση.

Θεωρείτε ότι δεν είστε άξιοι

Είναι μια από τις πιο κοινές περιοριστικές πεποιθήσεις. Όταν μιλάτε με μικρά παιδιά, συνήθως έχουν μια… ατρόμητη στάση. Είναι σίγουρα για τις ικανότητες τους και θα σας υπενθυμίσουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα μόνα τους. Ήσουν κάποτε ένα από αυτά τα παιδιά μέχρι που κάποιος είπε ή έκανε κάτι για να συντρίψει την αυτοεκτίμησή σου. Μετά, ξεκινήσατε μια αρνητική συζήτηση στο μυαλό σας που σας έκανε να αμφιβάλλετε για οτιδήποτε θετικό για τον εαυτό σας. Κανείς δεν μπορεί να ορίσει την αυτοεκτίμησή σας εκτός από εσάς. Αλλάξτε. Σταθείτε μπροστά σε έναν καθρέφτη κάθε μέρα και υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι είστε όμορφοι, έξυπνοι και υπεραρκετοί. Είστε άξιοι να έχετε μια χαρούμενη ζωή, με τις επιτυχίες που θέλετε.

Δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε κανέναν

Αν παρακολουθείς δελτία ειδήσεων αυτό μπορεί να σας γεμίσει με άγχος και απαισιοδοξία. Πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να πετύχετε τους στόχους σας επειδή δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε κανέναν για βοήθεια; Ίσως ένα άτομο που εμπιστευόσασταν τελικά σας πλήγωσε, και υποθέτετε ότι θα το κάνουν και όλοι οι άλλοι. Οι άνθρωποι είναι εκ φύσεως κοινωνικά όντα και χρειάζεσαι τις συνεργασίες με άλλους για να είσαι επιτυχημένος. Αν και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με το ποιον εμπιστεύεστε, δεν είναι όλοι στον κύκλο σας κακοί. Μερικές φορές πρέπει να ρισκάρεις για να χτίσεις δυνατές σχέσεις.

«Φταίνε πάντα οι άλλοι»

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσίευσε το Psychology Today, η μετατόπιση ευθυνών είναι μια τακτική που χρησιμοποιούν κάποιοι για να αποφύγουν την ευθύνη. Εάν έχετε κάνει ή έχετε πει κάτι λάθος, είναι πολύ εύκολο να δείξετε με το δάχτυλό σας προς άλλους. Αυτό μπορεί επίσης να προέρχεται από την ανάγκη να έχεις δίκιο όλη την ώρα, λέει το άρθρο. Η μετατόπιση της ευθύνης είναι μια περιοριστική πεποίθηση γιατί σας εμποδίζει να κατανοήσετε τα λάθη σας και να τα διορθώνετε. Όταν σταματήσετε να κατηγορείτε τους άλλους για τις ελλείψεις και τα λάθη σας, μπορείτε να πετύχετε μια θετική αλλαγή.

Φοβάσαι τι θα πουν οι άλλοι

Τι γίνεται αν αρχίσετε να πετυχαίνετε τους στόχους σας και οι άνθρωποι δεν σας συμπαθούν; Μπορεί να δουν την οικονομική σας επιτυχία και να σας κρίνουν αρνητικά. Αρα προτιμάς να είσαι… χαμηλά, για να μη σε κρίνουν οι άλλοι και γενικά να μην ασχολούνται μαζί σου.

Δυστυχώς, θα έχετε haters που θα σας κρίνουν ό,τι κι αν κάνετε. Γιατί να μην αγνοήσετε την αρνητική τους στάση και να μην προσεγγίσετε τους μεγάλους στόχους σας; Οι γνήσιοι φίλοι του κύκλου σας θα ενθουσιαστούν και θα σας υποστηρίξουν. Οι άλλες απόψεις δεν έχουν σημασία.

Δεν έχεις τους πόρους που χρειάζεσαι

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα χρειαστείτε χρήματα, χρόνο και άλλους πόρους για να πετύχετε τους στόχους σας. Τι γίνεται αν έχετε έναν μέτριο μισθό που σας βγάζει οριακά τον μήνα; Τι γίνετε αν δεν έχετε τις κατάλληλες γνωριμίες; Το να επιτρέπετε στον εαυτό σας να κολλάει σε αυτά που δεν έχετε, σας εμποδίζει να εργαστείτε με αυτά που έχετε. Σκεφτείτε τον Steve Jobs. Ήταν κάποιος που εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο και ξεκίνησε μια εταιρεία στο γκαράζ των γονιών του. Πίστευε στον εαυτό του. Και η εταιρεία του είναι πλέον από τις πιο επιτυχημένες του κόσμου. Δεν άφησε τον πενιχρό τραπεζικό του λογαριασμό να τον κρατήσει μακριά από τα όνειρά του. Θυμήσου και το άρθρο: Έξι παράλληλα projects που μπορείς να ξεκινήσεις μέσα στο 2023 και να έχεις ένα επιπλέον εισόδημα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 5 =