αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔεν έχεις το 100% των προαπαιτούμενων για μια θέση εργασίας; Κι όμως, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που αξίζει να κάνεις αίτηση

Δεν έχεις το 100% των προαπαιτούμενων για μια θέση εργασίας; Κι όμως, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που αξίζει να κάνεις αίτηση

Είναι αρκετά συνηθισμένο, ακόμα και στην Ελλάδα: Βρίσκεις μια αγγελία που αφορά μια θέση εργασίας η οποία σε ενδιαφέρει. Διαβάζοντας όμως την σχετική περιγραφή, καταλαβαίνεις ότι δεν έχεις το 100% των προαπαιτούμενων που ζητά η εταιρία. Κάπου εκεί έρχεται το μεγάλο δίλημμα: Αξίζει να αφιερώσεις τον χρόνο σου για μια τέτοια αγγελία και να στείλεις το βιογραφικό σου; ‘Η πρέπει απλά να προσπερνάς τέτοιες περιπτώσεις, στις οποίες δεν φαίνεσαι να είσαι ο «ιδανικός υποψήφιος»;

Το γνωστό career site, Glassdoor, προτείνει να κινηθείς στον πρώτο δρόμο, και να εξαντλήσεις τις πιθανότητες σου. Όχι, δεν πρέπει να το κάνεις πάντα. Αλλά υπάρχουν 6 συγκεκριμένα στοιχεία, που δείχνουν ότι δεν έχεις τίποτα να χάσεις αν προσπαθήσεις. Το αντίθετο μάλιστα. Μπορεί τελικά να κάνεις την μεγάλη ανατροπή και να πάρεις την θέση εργασίας.

1- Είσαι… σχεδόν αυτό που ψάχνουν: ΟΚ, έχει σημασία καταρχήν το πόσα προαπαιτούμενα έχεις. Αν διαθέτεις μόνο το 10%, δεν αξίζει να ασχοληθείς. Αν όμως είσαι π.χ. στο 80% τότε κάνε την κίνηση σου. Και έχεις αρκετές πιθανότητες επιτυχίας.

2- Έχεις μερικά σπουδαία αποτελέσματα: Μπορεί να μην έχεις το μεταπτυχιακό που ζητά η αγγελία. Ωστόσο, μπορεί να έχεις πετύχει άλλα μεγάλα επιτεύγματα στην καριέρα σου, τα οποία να μπορούν να υπερκαλύψουν αυτό το μείον σου. Και αποδεικνύουν ότι είσαι πολύ καλός στη δουλειά σου.

3- Θα μάθεις ότι χρειάζεται, για τη δουλειά: Μπορεί να μην έχεις κάποιες γνώσεις και skills, ωστόσο μπορεί να είσαι διατεθειμένος να τα μάθεις. Ειδικά αν είναι σχετικά με το πεδίο σου. Εντάξει, δεν μπορείς να μάθεις για αστροφυσική μέσα σε 1 μήνα φυσικά.

4- Έχεις κάτι που η εταιρία χρειάζεται πολύ: Ακόμα κι αν δεν διαθέτεις το 100% των προαπαιτούμενων, μπορεί να έχεις ένα skill ή κάποια συγκεκριμένη προϋπηρεσία την οποία χρειάζεται μια εταιρία. «Πούλησε» τους το.

5- Έχεις κάποια γνωριμία μέσα στην εταιρία: Ένα βιογραφικό, μπορεί να πάρει επιπλέον boost αν έχεις κάποια γνωριμία μέσα στην εταιρία που θέλεις να πας. Έτσι, το πρόσωπο που γνωρίζεις μπορεί να μιλήσει με καλά λόγια για εσένα, και να διοχετεύσει το βιογραφικό σου άμεσα εκεί που πρέπει.

6- Δεν έχεις πρόβλημα να ακούσεις «όχι»: Οι απορρίψεις είναι ένα κομμάτι της αναζήτησης εργασίας. Αν είσαι έτοιμος για αυτό, τότε δεν χάνεις τίποτα με το να προσπαθείς να πάρεις θέσεις για τις οποίες φαινομενικά δεν ταιριάζεις 100%. Αν ακούσεις ένα «όχι», προχώρα στην επόμενη αγγελία. Θα έχεις μια ακόμα ευκαιρία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + twelve =