αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Δεν έχεις σαφείς στόχους»: 3+1 σημάδια που δείχνουν ότι η δουλειά που κάνεις δεν έχει πλέον νόημα

«Δεν έχεις σαφείς στόχους»: 3+1 σημάδια που δείχνουν ότι η δουλειά που κάνεις δεν έχει πλέον νόημα

Έχεις σταματήσει να νιώθεις παραγωγικός στην δουλειά σου και προσπαθείς να βρεις νέα και δημιουργικά projects για να τονώσεις το ενδιαφέρον σου; Νιώθεις πως έχεις χάσει το κίνητρό σου και θέλεις να προσφέρεις περισσότερα και να αισθανθείς και πάλι παραγωγικός; Μήπως φτάνεις στο σημείο να λες ότι παρά τις όποιες οικονομικές απολαβές η δουλειά σου πλέον δεν σε γεμίζει;

Έρευνα του 2010 αποδεικνύει ότι ο μισθός δεν συνδέεται με την ικανοποίηση που προσφέρει η δουλειά , ενώ σύμφωνα με το Harvard Business Review, είναι πιο πιθανό κάποιος να ευημερήσει και να εξελιχθεί αν η δουλειά του έχει νόημα.

Αν κάτσεις να σκεφτείς τι φταίει, θα συνειδητοποιήσεις ότι τα σημάδια υπάρχουν. Απλά πρέπει εσύ να τα αναγνωρίσεις. Ακολουθούν 4 αιτίες εξαιτίας των οποίων η δουλειά ενδέχεται να μην έχει πια νόημα για εσένα:

Δεν έχεις σαφείς στόχους

Η δουλειά σου θα πρέπει να έχει νόημα και οι στόχοι να είναι ξεκάθαροι σε όλους. Αν το αφεντικό σου δεν αποσαφηνίζει τους στόχους της εταιρίας τότε τα προβλήματα αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους. Ο επικεφαλής μίας εταιρίας θα πρέπει να μάθει να μοιράζεται τους στόχους και το όραμά του, να μοιράζει τις αρμοδιότητες και τον τρόπο με τον οποίο το κάθε μέλος της ομάδας θα συμβάλει σε αυτούς. Αν οι στόχοι δεν είναι ξεκάθαροι, η δουλειά χάνει το νόημά της κι εσύ το κίνητρό σου.

Δουλεύεις με φόβο

Ο φόβος και η αίσθηση ότι έχεις βαλτώσει είναι πολύ κακός συνδυασμός. Ο φόβος μάλιστα παραλύει τον επικεφαλής μίας εταιρίας και του στερεί την δυνατότητα να λάβει οποιαδήποτε απόφαση. Από την άλλη, εσύ ως υπάλληλος μπορεί να θεωρείς ότι δεν υπάρχει καμία πρωτοβουλία για δράση, με αποτέλεσμα κάθε ιδέα και πρωτοβουλία να χάνεται και σταδιακά να σταματάς να προσπαθείς.

Έχεις ανεκμετάλλευτα προσόντα

Οι ιδέες και οι πρωτοβουλίες δεν είναι το μόνο που χαραμίζεται. Το ίδιο συμβαίνει και με τα προσόντα της ομάδας. Εφόσον η δουλειά δεν έχει πια κανένα νόημα, βλέπεις ότι δεν υπάρχει προοπτική, καθώς καμία ευκαιρία δεν αξιοποιείται και όλα σου τα προσόντα παραμένουν ανεκμετάλλευτα.

Νιώθεις απογοήτευση με το αποτέλεσμα

Έχεις διαπιστώσει ότι δεν λαμβάνονται αποφάσεις, η δουλειά δεν έχει πια νόημα και δεν υπάρχουν πλέον ευκαιρίες; Ωστόσο συνεχίζεις να πηγαίνεις στη δουλειά και να εργάζεσαι. Στην πραγματικότητα όμως ασχολείσαι με οτιδήποτε άλλο, παρά με την δουλειά καθώς οι ασαφείς στόχοι, ο φόβος και οι ανεκμετάλλευτες δυνατότητές σου το πιθανότερο είναι να σε απογοητεύουν ακόμα περισσότερο.

Να θυμάσαι ότι καμία δουλειά δεν είναι τέλεια. Όλες έχουν κάποιες δύσκολες ημέρες. Αν όμως δεν έχεις χάσει το κίνητρο και τον ενθουσιασμό με τη δουλειά σου, ακόμα και οι πιο δύσκολες ημέρες σε κάνουν πιο δυνατό και σε οδηγούν τελικά στον στόχο σου. Αν πάλι το έχεις χάσει, προσπάθησε να βρεις έναν τρόπο να το ξανακερδίσεις, να συνεισφέρεις στην ομάδα σου και να συνεχίσεις να είσαι παραγωγικός.

Πηγή: Thrive Global Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × five =